Kunsten å ta kontroll over egen helse

 

Dette er jo på sett og vis hovedtematikken om eksakt én uke, da min første workshop, «bli din egen PT», sparkes i gang. Jeg gleder meg så ubeskrivelig mye!

  • Du kan lese mer om workshopen min HER. Denne gjennomføringen er fullbooket, men jeg setter opp en ny «Bli din egen PT»-workshop 23. april kl. 12-16, fellestrening 4.mai kl. 19-21 og en ny samlingsdag 21. mai. Det blir den siste før sommeren. Send meg gjerne en mail på Pia@rawtrening.no om du ønsker mer informasjon allerede nå, eller vil sikre deg en plass.

Ekstra digg er det at jeg føler alt jeg gjør om dagen går så.. hånd i hånd. Kickstarten i ShapeUp, som begynner i morgen, er helt gull. Jeg tror utrolig mange setter stor pris på at vi drar i gang denne treningsfesten, og gleder seg til å være med.

Samtidig brenner jeg veldig for alle de som har kastet seg på et utall liknende greier tidligere, uten å ha lykkes på lang sikt. Det er jo nettopp langsiktigheten, endring av vaner og rutiner, god motivasjon og evnene til å ha disiplin over tid, som bestemmer om man lykkes med «helsemålene» sine eller ei, uavhengig av hva det konkrete målet måtte være. Man må rett og slett lære seg å like det livet og de handlingene som får deg i mål. Du kommer ikke i mål uten å bli glad i og akseptere prosessen. Og for å elske prosessen er det langt smartere å bygge den selv, istedenfor å kopiere noen andres.

Jeg tror virkelig at om majoriteten av oss blir enda råere på å 1) finne, og deretter 2) lytte, til vår egen «indre fasit», så vil det også være lettere å ta eierskap til egen trening, kosthold, sunnhet og helse. Og for å gjøre det må vi først og fremst ha koll på eget hode, mental innstilling, verdier, mål og filosofi, samt prioriteringer deretter. Kroppen gjør det hodet gir den beskjed om, den. Hvis du virkelig bestemmer deg for å dra på trening, så drar du på trening. Hvis du kjenner målet og verdiene dine i hjertet, flere ganger i uka, så blir det langt viktigere enn den «out of control»-matbonanzaen på onsdagskvelden. Og hvis du klarer å gjøre de rette tingene over tid, så kjenner du ikke bare på mestring, men også en slags form for.. ny identitet. Vi er alle et resultat av de valgene vi tar. Gode valg over tid gjør deg til den du vil være. Du blir valgene dine. Og på sikt blir du også stolt av deg selv.

bilde

Det er en god følelse, det. 

Ikke minst har jeg er mål om at vi alle skal bli råere på å være snille mot oss selv. Det er lov å feile – det er jo en stor, viktig del av greia! Men vi må lære oss å bli litt mer glad i å gjøre feil. Tenke litt mer sånn.. «hva er det verste som kan skje?».

For mange blir en personlig trener løsningen, som er en fantastisk måte å tilegne seg kunnskap på, lære mer om seg selv og dermed få til de endringene man ønsker. Jeg er jo PT selv, og ser gang på gang hvor mye magi som kan skje når man får jobbe tett med en person over tid. Problemet i praksis er vel bare at vi alle ikke har ressurser, mulighet eller lyst til å støtte oss på en annen person for å kunne skape resultater. Derfor har jeg lenge hatt lyst til å skape noe som har fokus på å hjelpe enkeltindivitet til å få til ting selv, ved hjelp av kunnskap og en økt bevisstgjøring rundt egen person og eget liv. Uten å være avhengig av meg som PT, liksom, eller en hvilken som helst annen PT. Ikke bare er det en fordel å ha generelt, men også om du på et eller annet tidspunkt ønsker å oppsøke noen andre for hjelp med trening, kosthold og livsstilsutvikling.. jo bedre du kjenner deg selv, jo lettere er det å gjøre en tydelig bestilling. Og jo bedre du kjenner deg selv, jo lettere er det å forvalte den kunnskapen og den «oppskriften» du får servert.

For det er jo nettopp det du får.. en slags oppskrift. Men du må alltid lage middagen selv, om du skjønner, for å få det ferdige resultatet du ønsker. 

Summen av min workshop skal bli bevisste, motiverte og disiplinerte individer, med akkurat passe hårete mål. For når man finner og blir bevisst på sin egen fasit, sine egne grunner, til hvorfor det er viktig å ta vare på kropp og sinn, samt evner å forvalte det på riktig måte.. så blir det bra. Det, kombinert med grunnleggende kunnskap om trening og sunn mat, samt oppfølging og praksis oppå der igjen… da blir det bra, da.

Aaahh. Jeg blir så gira. Det som utløste innlegget var vel det å lese gjennom forventningene til kursdeltakerene mine, og alle tankene jeg har i det jeg setter siste finpuss på opplegget. Søndag 15. januar starter vi opp.

Er det rart jeg gleder meg?

Jeg syns forøvrig også Børge Fagerli beskriver det hele utrolig bra i denne artikkelen, som er et utdrag fra onlinkekurset hans, som jeg er i gang med.

Den mannen ass.. så glad det finnes slike folk å støtte seg til, sparre med og lære av. 

skjermbilde-2017-01-08-kl-15-13-20

 

 

Flere
Artikler