Hjemmelagde, grove horn

I dag laget jeg nydelig middag/kveldsmat til meg og mannen – #matmandag? Denne dagen har vært kosete med stor K, og jeg kunne ikke annet enn å runde av på samme måte. Til denne oppskriften trenger du..

  • 3 dl melk
  • 60 gram smør
  • 400 gram mel – jeg brukte rugmel og havremel
  • 1 pk. tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 egg til å smøre over til slutt

Slik gjør du

  • Smelt smør, tilsett melk når det er smeltet. Tilsett gjær når blandingen har temp på cirka 37 grader.
  • Bland sammen det tørre, for så å tilsette det våte.
  • Elt deigen godt, og la den deretter stå til heving i 30-40 min.
  • Deretter kjevler du den ut, og lager trekanter som du legger på et brett.

Disse fyller du med ost og skinke eller salami, for så å rulle de sammen til horn.     

De ser vel ikke akkurat picture perfect ut, men smaken var det ingenting å si på – herre jemini, så godt. Vi tente i peisen, melk i glasset, varme horn… #livet??

Dette burde du unne deg og en du er glad i ?

God mandag❤️

Flere
Artikler