Hva er de største utfordringene, fysisk og mentalt, du opplever som nybakt mamma?

.. lurer jeg på.

Som jeg skrev til dere for noen dager siden er jeg i full gang med bokskriving, og lurer i den anledning på det overnevnte. Hva er den eller de største utfordringen(e), både fysisk og mentalt, eller bare én av delene, du har opplevd som nybakt mamma?

Jeg har jo mine egne erfaringer og opplevelser å støtte meg på, men for å gjøre boken og dens innhold mest mulig treffsikkert er det alfa omega at jeg får noen innspill fra dere også. Det er vanskelig å sammenlikne opplevelser og tilstander, da noe som oppleves lett for noen er tøft for andre – og omvendt. Derfor er ingen utfordringer for store eller små, jeg ønsker meg rett og slett bare litt tanker fra dere.. Når det kommer til det mentale kan det jo være ting som søvnutfordringer, lite selvtillit i den nye rollen som mamma, fravær av egentid, ustrukturerte dager (ustrukturert liv, hehe), kommunikasjon på hjemmebane, tålmodighet, følelsen av å miste seg selv, tidskabalen, en negativ indre dialog, et konstant stress, motivasjon til å trene, etc.

Når det kommer til det fysiske er jo lista kanskje enda lengre; delte magemuskler, bekkenbunnsmuskulatur, usikker på hva man kan gjøre for å komme i gang, hvordan ulike øvelser skal og skal ikke kjennes ut, etc.

Og du – du trenger ikke skrive til meg at det å få baby først og fremst er det koseligste, beste i verden, for det er vi alle enige om ?The pro´s outweighs the con´s, bigtime! Men jeg må jo bli klok på de utfordringene som er også, for å ha sjangs til å løse de i bokformat, hehe.

Setter stor pris på alle innspill – du kan helt fint være anonym ?

Flere
Artikler