Hvordan får jeg motivasjon til styrketrening?

Dette fikk jeg spørsmål om på bloggen her om dagen, og tenkte jeg like så godt kunne ta det i plenum. Først og fremst, motivasjon er ikke noe verken jeg eller noen andre får – vi må i stor grad ta ansvar for den selv.

Så, det blir vel mer riktig å kalle dette innlegget.. «slik motiverer jeg meg selv til styrketrening» ? 

Godt spørsmål som jeg tror mange kan kjenne seg igjen i ? 

Om man er vant til en flust av gruppetimer med svettefaktor, lagidrett og konkurranser, for så å kjøre egentrening med styrke på senter, så er det definitivt en overgang! For nope, man blir ikke sliten av styrketrening på samme måte som etter en kondisjonsøkt – det hadde jo vært rart, i og med at man trener ulike systemer. Derfor bør man nok først innstille seg på at styrke er noe annet, at man ikke jakter den samme følelsen, samt spørre seg selv hvorfor man ønsker å bruke tid på styrke.

Kan man ikke bare holde seg til det man liker?

Her er mine grunner til hvorfor jeg vil bruke tid på styrke – kanskje det inspirerer deg til å finne dine egne.

  • Tenker på alle fordelene styrketrening har; det forebygger muskel- og skjelettplager, styrker muskler og skjelett, gjør deg sterkere, hjelper deg til å bære kroppen på en bedre måte, gjør deg bedre i annen type trening, former kroppen.. fordelene er mange!
  • Tenker på mine grunner til hvorfor jeg ønsker å trene styrke, på et mer personlig plan. Det er for eksempel viktig for meg å kunne være en aktiv mamma som kan løfte, bære, hoppe og løpe uten problemer, og her spiller styrketrening en massiv rolle – det hjelper meg til å beherske kroppen min bedre, som i stor grad er overførbart til hverdagen som blant annet mamma.
  • Jeg elsker følelsen av å vite at jeg er sterk! Etter bare kort tid med styrketrening blir man varmere i trøya, og du blir glad i følelsen av å kjenne deg sterk og ha power i kroppen. Det er overførbart til andre arenaer.
  • Jeg liker å vite at jeg kan kontrollere kroppen min. Jeg kan ta meg imot hvis jeg snubler, jeg har god balanse på ett bein, jeg kan ta push ups på fest og jeg kan hjelpe til med flytting. Sprikende oppgaver, haha, men alle blir lettere med en sterk kropp.

Så, hvis man trenger motivasjon til styrketrening anbefaler jeg…

  1. Å sette deg inn i hvorfor det er viktig og bra for kroppen din.
  2. Bli klokere på hvilke øvelser du har lyst til å gjøre, og hvorfor.
  3. Lage en plan på treningsuken din der styrketrening inngår som en del av den.
  4. Legge opp styrkeøktene på en måte som gir deg litt av den samme følelsen som etter en kondisjonsøkt; tren fullkropp 2-3 ganger i uken, medium til høyrep på bein, avslutt med litt hopp og sprett – da skal det ganske mye til for å ikke kjenne at man har trent, hehe.

Sist, men ikke minst; konkurrer mot deg selv! Logg treningen, noter ned hvor mye du løfter i de ulike øvelsene, og ha som mål å slå deg selv fra uke til uke.

Håper dette hjelper ?

Flere
Artikler