Ikke kast mat!

Altså, hvis Black Friday var godt for noe, så var det å minne meg på hvor viktig det er å ikke kjøpe drit man ikke trenger. Som dere ser i ukas vlogg valgte jeg heller å rydde i mitt eget skrot enn å gå ut å kjøpe nytt, sånn som 90% av Norge gjorde, og ble nok en gang minnet på hvor viktig det er å ikke la seg rive med av all markedsføringen og alle stemmene som konstant roper mot oss. Dette gjelder også mat. Mamma har alltid minnet meg på viktigheten av å ikke kaste mat, og der vil jeg si jeg er ganske god. Jeg er jenta som pakker sammen de siste restene fra hyttekjøleskapet og tar det med hjem, og jeg kaster aldri mat fra kjøleskapet hjemme, med mindre det er fare på ferde og muggen har begynt å snakke eller liknende (neida. Joda. Neida..)

Så, i dag på vei hjem fra trening drev jeg og stressa med hva jeg skulle mekke til dagens #matmandag, og lurte på hva jeg skulle kjøpe i butikken. Så tenkte jeg meg om, og minnet meg selv på at jeg faktisk hadde en del småtterier hjemme i kjøleskapet – hvorfor ikke bare mekke en restefest, og samtidig minne leserene mine på noe viktig i samme slengen?

Ved hjelp av de overnevnte ingrediensene ble det hele en nydelig salat, om man kan kalle det det. Kort sagt slang jeg sammen det jeg hadde til overs i en bolle, toppet med indisk raita-saus som vi hadde stående i kjøleskapet. De som følger meg vet hvor mye jeg elsker #inabowl-trenden (les mer i innlegget under), og kommer nok aldri til å slutte å kose meg med boller med.. masse rart i, haha. Bonusen er at det gjør det lettere å få i seg masse grønnsaker, og du kan hive oppi akkurat det du ønsker av proteiner, karbohydrater og fett.

Risnudler er min nye favoritt, da det bare er å koke opp vann, deretter skru av platen, legge nudlene oppi og ta på lokket, så skal de stå der i 5-7 minutter. Så er de ferdig. Superdigg. Her om dagen kjøpe jeg også fersk spinat som ikke var vasket (vanligvis kjøper jeg den som er ferdigvasket, med mye mindre innhold), og vasket den i kaldt vann og la den i bokser når jeg kom hjem. Den har holdt seg så bra, noe helt annet enn den vanlige spinaten, som pleier å bli vassen etter noen dager i posen sin i kjøleskapet. Anbefales 🙂

Dette ble kanskje en litt merkelig #matmandag, men ikke mindre viktig av den grunn – ikke tenk på alt det nye du trenger, før du har satt skikkelig pris på det du har ?

I dag har jeg jobbet hjemme, trent, jobbet litt til, og nå skal jeg hvert øyeblikk gå til en venninne for å hilse på hunden hennes. Jeg er grønn av misunnelse kjenner jeg, men trøster meg med at familie-schæferen bor rett oppi gata her!

Jeg var ikke proppfull av energi i dag, så det ble en fin styrkeøkt i godt og rolig tempo. En av fordelene med hjemmekontor er at man har mer tid og mulighet til å implementere den bevegelsen man ønsker ila. dagen, og i mitt tilfelle faller valget ofte på en tur på trening – hva jeg gjør på trening er derimot ikke det samme hver gang, og jeg varierer mellom alt fra beinharde økter til rolige koseøkter. Du veit.. lytter til kroppen og sånn.

Håper mandagen har behandlet dere bra?

Flere
Artikler