Innspilling med God Morgen Norge – er jeg god nok?

Som jeg nevnte tidligere i uken var jeg på innspilling med God Morgen Norge på tirsdag, der trappetrening sto på agendaen. Jeg brenner for ute- og hjemmetrening om dagen, så det var utrolig hyggelig å få lov til å bidra. Innslaget skal visstnok bli sendt på mandag, men man vet jo aldri – trening er som regel ganske tidløst innhold, og da flyttes det gjerne litt rundt alt ettersom hva annet som skal på sendeplanen.

Som alle andre har jeg i større eller mindre grad alltid denne lille stemmen i bakhodet hver gang jeg blir spurt om noe sånt som dette.. er jeg god nok? Er det ikke mange andre som er flinkere? Hva hvis jeg sier noe feil? Er det verdt det? Tør jeg? 

Uansett hvor rå man er mentalt tror jeg alltid det vil være noe i en som setter spørsmålstegn når man skal gjøre noe som er utenfor komfortsonen. I mine øyne er det på mange måter en fin ting å, fordi det bidrar til å holde meg ydmyk ovenfor de utfordringene jeg får servert. Når vi snakker om mental trening i denne settingen er ikke målet å ekskludere denne lille stemmen totalt, da dette er utopisk for de fleste av oss. Målet er heller å lære seg å jobbe konstruktivt med den – hvorfor kommer disse tankene nå? Hva er det med dette som skremmer meg? Hvorfor tenker du at du ikke er god nok? Hvordan begrunner du disse tankene? 

Dette skrev jeg jo også litt om i dette innlegget, da jeg var på coveret av ShapeUp i januar. 

Ved å tørre å stille spørsmålstegn blir de negative tankene umiddelbart mindre virkningsfulle, samtidig som de blir anerkjent og på sett og vis respektert. Det er jo kroppen som føler noe, og påvirker oss til å tenke noe – det skal man ha respekt for. Men ved å være bevisst kan man alltid, i større eller mindre grad, bestemme i hvor stor grad dette påvirker deg, din presteasjon og hvordan du har det i forkant, underveis og i etterkant.

Så, jeg var som alltid litt sunt smånervøs før denne innspillingen, men det hjalp at jeg 1) skulle snakke om noe jeg er trygg på, 2) har gjort innspilling med GMN før (første gangen holdt jeg på å daue, haha), og 3) hadde fine folk rundt meg som jeg kunne spille på. I mine øyne er det alltid verdt det, da ting som dette 1) bidrar til at jeg kan spre informasjon som påvirker folk på den måten jeg ønsker, og 2) får gjort ting jeg ikke er 100% komfortabel med, og dermed utviklet meg selv i riktig retning.

Vi møtte filmmannen og reporteren i Holmenkollen rundt 10.00, og holdt på med innspilling i cirka to timer. På forhånd hadde jeg forberedt økta vi skulle gjøre, samt et par andre greier, og fikk uten tvil kvalitetssikret moroa underveis – det hele ble en treningsøkt uten like! Hovedhensikten med innslaget var å inspirere Ola og Kari Nordmann til å komme seg opp av sofaen og ut i frisk luft, da gjerne ved hjelp av enkel trappetrening. Det kan jo absolutt være ganske så mye mer spennende enn en løpetur i lapskaussonen i 50 minutter..

Kameramannen fra GMN til venstre, samt Bastian, dagens hjelper, til høyre. Tusen takk for at du stilte opp Bastian!

Fin dag altså – jeg er heldig!

Økten jeg presenterte denne dagen kan dere altså se på mandag, men i dette innlegget er en annen trappeøkt dere kan teste. Nå skal jeg hvert øyeblikk sette snuta mot SATS for en styrkeøkt. Markløft og pullups står ihvertfall på agendaen, så får vi se hva annet jeg finner på deretter. Det blir nok litt jobb i dag også, før det blir grillings hos mamma og pappa i ettermiddag. Hvor digg er det ikke med en sånn fridag midt i uka? 

Burde vært en ukentlig greie, ass.

Nyt dagen, dere?

Flere
Artikler