Intervalløkt på tredemølla på 30 minutter

Det er travle dager for tiden, som også gjør at jeg ikke får poppet innom her så ofte som jeg ønsker meg. Derfor skal jeg gjøre ting litt enklere innimellom – man trenger jo ikk å skrive side opp og side ned hver eneste gang? Derfor skal jeg blant annet begynne å dele litt mer av treningen min, som jeg jo gjør uansett – forskjellen nå er bare at jeg skriver om den. Denne økten startet jeg dagen med i dag, som også var grunnen til at jeg vandret ut av SATS i 08-tiden, blid som ei lerke. Jeg digget den, som også er grunnen til at denne enkle saken blir dagens #treningstirsdag.

bildemoll

Intervalløkt på mølle, 30 minutter

  • 5 min oppvarming, rask gange og lett jogg
  • 3 minutter spurt, 1 min pause
  • 2 minutter spurt, 1 min pause
  • 1 minutt spurt, 1 min pause
  • 1 minutt spurt, 1 min pause
  • 2 minutter spurt, 1 min pause
  • 3 minutter spirt, 1 min pause
  • 5 minutter rolig jogg og rask gange

Jeg har alltid mølla på minimum 2% stigning, og varierer gjerne med litt mer. Dette kan du prøve deg frem med selv. De første tre minuttene løp jeg på 11 km/t. På neste bolk, altså de neste to minuttene, løp jeg på 12 km/t, og det neste minuttet på 13 km/t. Deretter økte jeg til 14 km/t på neste minutt, før jeg gikk ned igjen til 13 km/t på de neste to minuttene. På den siste tre minuttene løp jeg på 12 km/t, altså høyere enn jeg startet på.

Dette var en rolig start for min del, men not to worry – det blir tøffere etterhvert som ukene går. Neste uke starter jeg på fire minutter og 12 km/t. Allerede da er økten cirka 10 minutter lengre, og ganske mye tøffere. Totalt kjører jeg denne økta over 3-4 uker, før jeg endrer oppsettet. Ikke nødvendigvis noe drastiske greier, men en liten mixup, sånn for å variere belastning og gjennomføring, og dermed også påvirke motivasjon og treningsgleden til det positive.

Skal sies at jeg også har satt meg som mål å kjøre de fleste intevalløktene mine utendørs nå fremover.. men den mølla er så digg! Flere som har problemer med å løsrive seg fra mølla?

bildemoll3

Det hele tar ikke mer enn 30 minutter, som jo må være noe av det diggeste med hele økta. 

I går var jeg på en artig videoinnspilling, som mest sannsynlig resulterer i noe dere får ta del i om ikke lenge. Enn så lenge kan jeg si at det handler om trappeløp, jeg ble filmet, jeg ble tatt tiden på, og det kommer til å være en konkurranse i nær fremtid – så ja, om jeg ikke har kommet i gang med løp og trappeintervaller, så er det søren meg på tide nå! Så derfor.. startet jeg i dag! 😉

loop

loop2

Det var to timer med maange trappeløp, og maange turister. Location var Frognerparken, og da skal det godt gjøres å komme unna japanerbanden 😉

En siste ting – eventet for søndagens Wings for Life World Run her i Oslo er klart. Meld deg på HER, og bruk uka på å glede deg til tidenes hyggeligste sportygathering på Sognsvann denne våren! Vinneren av fredagens selifekonkurranse er forresten kåret, og jeg kan gratulere @nattig92 som den heldige vinneren – send en mail til karoline.lem@gmail.com, så vil hun fikse detaljene for deg og den heldige vennen du velger å ta med deg.

Ha en herlig #treningstirsdag alle sammen 🙂

Flere
Artikler