Kanskje disse tre gir deg en litt bedre #matmandag?

Hei bloggen (jeg blir aldri lei av å skrive det, haha).

I dag ble det en laang dag på jobb, og jeg kom faktisk akkurat inn døren. Middagen ble salat, med masse grønnsaker, chevre, salmalaks og rømme. Jeg må krype til korset og innrømme at jeg ikke har brukt helgen på å forberede #matmandag…

… Jeg har stort sett gjort dette, heng med gode venner og smilt masse.
… Jeg har stort sett gjort dette, hengt med gode venner og smilt masse.

Ikke feil det, men kjipt når jeg sitter her med skjegget i postkassa og rosabloggen kaller! Men, ironisk nok er det ofte da jeg kommer opp med de beste blogginnleggene. Syns jeg selv da, hehe. Jeg har nemlig lyst til å tipse dere om tre ulike artikler som… Jeg rett og slett syns bør leses. Ikke nødvendigvis reinspikka kosthold, men pytt.. #matmandag har slingringsmonn!

Jeg er jo litt fagnørd, ihvertfall mer enn hva kanskje noen av dere som leser bloggen min er, pluss at medieverdenen er proppfull med info om kosthold. Let me help you sort out the information, #ptpia-style! Eller ihvertfall forsøke å sette tankene dine inn på et tankespor jeg tror er bra for både kropp og sjel 🙂

Dette er artikler som jeg har satt stor pris på å lese ihvertfall, og jeg håper dere gjør det samme.

1. Denne dukket opp i newsfeeden min på facebook i dag, og jeg klare ikke å legge bort telefonen min før jeg hadde lest hele. For noen dager siden mener jeg å huske at jeg leste en overskrift på VG hvor det sto noe sånt som «skjerp dere» til alle overvektige, og jeg ble så provosert! Jeg leste ikke saken altså, den var mest sannsynlig hakket mer nyansert enn den virket på forsiden. Men allikevel kjenner man jo igjen denne påstanden, om at overvekt er et resultat av latskap. Asså.. Hallo?! Tror man liksom at overvekt hadde vært et av verdens største helseproblemer hvis det virkelig var så enkelt som å «bevege seg mer, spise mindre»? Hell to the no. Jeg sier som det står i artikkelen…

“Telling someone with obesity to eat less is like telling someone with depression to cheer up.”

1424287_1011408598892557_5310883082013943848_n

2. Jeg syns denne gir et utrolig godt og realistisk bilde av hva som skal til for å se ut på en bestemt måte. Ofte snakker man om at mange må «ofre mye» for å se supertrente ut, men her syns jeg forfatteren virkelig utdyper hvor mye som skal til for å se.. superatletisk ut, for å bruke et politisk korrekt ord, hehe. Dette varierer selvfølgelig fra person til person, men mye forklares på en god måte her.

precision-nutrition-cost-of-getting-lean-infographic

 

3. Dere må se denne! Dette tipset er sikkert, typ, definisjonen på ukorrekt i bloggeverdenen, ettersom jeg linker til en reklamefilm på YouTube, haha. Men jeg velger å slække litt på det akkurat i dette tilfellet. En av mine tidligere kolleger jeg jobbet med når jeg var PT på Treningshuset sendte meg denne, og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg fikk omtrent tårer i øynene..

– «Hvis jeg har vært veldig flink en uke, og skal unne meg noe ekstra, så kan jeg gå på butikken og kjøpe meg noen yoghurtnøtter. Men da må jeg ha på meg treningstøy, sånn at folk ser at jeg ikke er en latsabb som kjøper yoghurtnøtter».

– «Jeg spiser ikke eggeplommer, for det er for mye fett i det, så jeg må bruke dobbelt så mange egg».

– «Jeg har en liten sånn konflikt gående hele tiden, men jeg tenker ikke så mye på det.. Dagligdags.. Eller kanskje gjør jeg det? Ja, jeg tenker på det hele tiden». 

– «Når folk kommenterer hvor godt det lukter… Det skal ikke være godt, det skal være sunt». 

Dere må bare se den.. Ganske sikker på at dere som klikker dere inn her, kommer til å like den på samme måte som jeg gjør.

Håper dere får noe ut av dette, legg gjerne igjen en kommentar og fortell meg om det var nyttig eller ikke. Hvis det er oppskrifter som faller i smak kan jeg opplyse om at shapeup.no virkelig leverer om dagen. Hva med Teriyakisalat, bloggernes favorittoppskrifter eller nyydelig burger uten kjøtt? Check it out 🙂

Sees til #treningstirsdag i morgen! Ah, det blir en BRA #treningstirsdag i morgen, gleder meg.

Hasta la vista!

 

 

Flere
Artikler