#treningstirsdag – Verdens beste stretchingøvelse!

…En noe pompøs overskrift, om den stemmer eller ikke.. You tell me 😉

For noen minutter (okei, timer siden da) satt jeg her…

image

… Og nøt x antall deilige sushibiter. Deretter småjogget jeg hjem til heimen for å prøve å rekke å publisere #treningstirsdag i grei tid. Jeg har jo egentlig et mål om å publisere innlegg i «primetime» osv osv, så flest mulig får med seg moroa, men i praksis har det en tendens til å skli ut, hehe. Oh well, så lenge det glade budskap kommer ut til folket er jeg fornøyd!

Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! :-)
Hver tirsdag tipser jeg om noe innenfor trening, som regel en (genial) øvelse. Men det kan også være et sett med intervaller jeg digger, en økt jeg har testet, et treningsprogram jeg vet er supereffektivt, eller tips og råd til ShapeUp jenter om trening. Rett og slett nyttige tips og erfaringer jeg mener bør deles. Derav #treningstirsdag! 🙂

For noen uker/#treningstirsdager siden blogget jeg denne økta, som er smart å ha i bakhånd om du har planer om å være sporty på ferie i sommer (seeeff). I begynnelsen av innlegget nevner jeg «worlds greatest stretch», som i forrige måneds utgave av ShapeUp ble hetende «verdens beste utstrekning», hehe. Anyhow, jeg fikk en del spørsmål om denne i etterkant, og tenker det er greit å vise dere moroa, step by step.

Petbe_20150407 1412 013

Så, har du hørt om «The world greatest stretch»? Det er en serie med bevegelser som tar kroppen din gjennom et fullt bevegelsesutslag, spesielt i ledd og muskler der vi ofte er ganske stive. Det fungerer som en slags «smøring» for leddene, perfekt i en hverdag der vi sjelden beveger oss ut i ytterpunktene. I tillegg gir du både muskler og senere en god strekk, som er godt for både kropp og sjel.

Optimalt sett gjør du denne stretchen hver dag, gjerne innimellom stillesittende økter ved datamaskinen… Optimalt sett burde man også ta spise fisk hver dag, drikke mer vann og gå til jobben hveer eneste dag. Men gjør vi alltid det? Neeh.. Så. I første omgang råder jeg deg til å teste denne i forkant av styrketreningsøktene dine, spesielt hvis du er en av de.. «varmer-opp-på-tredemølla-og-går-rett-på-markløften»-type menneskene.

Jeg skal ikke krangle på dine oppvarmingsrutiner her og nå altså, just saying – denne, pluss litt dynamisk oppvarming, er verdt å teste! Det gjør det enklere for deg å ha en god teknikk på blant annet baseøvelser som markløft, knebøy, etc.

Slik gjør du

1) Begynn stående. Herfra tar du armene i bakken, med strake bein, og klatrer deg fremover til kroppen står i en plankeposisjon som på bildet.

Petbe_20150407 1412 014 Petbe_20150407 1412 015 Petbe_20150407 1412 016

2) Herfra trekker du venstrebeinet opp og plasserer det på utsiden av din venstre arm. Kjenn at du får en god strekk i hofta og innside lår. Hold denne posisjonen, og ta venstre arm opp mot taket. Tenk at du skal vri hele overkroppen med armen, slik at brystet peker rett frem, og armen peker rett opp. Hold denne posisjonen i to sekunder.

Petbe_20150407 1412 006 Petbe_20150407 1412 007

3) Deretter senker du armen og vrir overkroppen ned mot gulvet igjen, og videre mot høyre side. Venstre arm fører du bak den høyre armen på bakken, slik at du får en vridning i overkroppen mot høyre side.

Petbe_20150407 1412 008

Prøv å vri så mye som mulig i overkroppen, uten å bevege hoftene. Gjenta denne bevegelsen fem ganger, der du holder hver ytterposisjon et par sekunder. Klarer du å komme litt dypere inn i strekken for hver gang?

Petbe_20150407 1412 009

Når du har gjort dette fem ganger skal du føre venstre albue ned mot foten du har foran deg. Jobb albuen ned mot gulvet, og press samtidig venstre kne en anelse utover. Hold denne posisjonen i fem til ti sekunder, og gyng deg gradvis dypere ned mot bakken. Denne kjenner du godt i lysken!

4) Behold fotstillingen din, men flytt overkroppen og fordel kroppsvekten din på det bakre beinet, med kun hælen i bakken på den fremre foten. Hold håndflatene, eller i hvert fall fingertuppene, i bakken. Strekk ut det fremre kneet ditt, og vær forberedt på en god strekk i hele baksiden!

Petbe_20150407 1412 010

Hold denne posisjonen i fem til ti sekunder. Deretter flytter du kroppsvekten din frem igjen, og bøyer det fremste kneet. Strekk begge armene i lufta, og kjenn at du trekker skulderbladene ned og tilbake, og fingertuppene opp mot taket.

Petbe_20150407 1412 011

Dobbeltsjekk at armene er på siden av ørene dine når du står i denne posisjonen, og jobb kroppen ned mot gulvet. Kjenn at det strekker godt i hofta på høyre bein.

Hvis du vil se herligheten i aksjon har jeg selvfølgelig vært oppe og nikket med videokameraet. Sjekk ut øvelsen i sin helhet på min YouTube-kanal. 

Jeg er kjempeglad i denne, og det samme var Sofia når hun testet den for første gang i dag.

Dere fikk kanskje med dere dette på Snapchat i dag? :-D
Dere fikk kanskje med dere dette på Snapchat i dag? 😀

Hver tirsdag og fredag morgen fremover får jeg gleden av å trene denne solstrålen, som er digitalansvarlig i Det Nye og ShapeUp. I dag gjorde vi en del generelle tester på styrke og bevegelighet, så nå starter moroa! Vurderer å gjøre henne til mitt lille prosjekt her på bloggen de gangene vi trener sammen.. #sofiassøndag hele juli kanskje? Hehe 😉

Håper dere fikk noe ut av dagens #treningstirsdag, den er ihvertfall en av mange bestevenner i min treningshverdag.

Later people <3

P.S Takk til Petter Berg som har knipset øvelsesbildene i dette innlegget 🙂

 

 

Flere
Artikler