Kommer sunt hår innenifra eller utenifra?

I samarbeid med Hendrix Hair Drammen

Jeg lever tilnærmet så sunt og bra jeg kan, og tør dermed påstå at jeg optimaliserer de genene jeg har fått utdelt, også når det kommer til hår. Etter å ha kommet godt ut i dette prosjektet tør jeg påstå at sistnevnte er mest riktig ass, ihvertfall i mitt tilfelle – utenifra. 

For noen måneder siden bestemte jeg meg nemlig for å begynne å ta litt bedre vare på håret mitt. Som jeg skrev om i både dette og dette innlegget mitt har jeg aldri tatt noe særlig vare på det, snarere tvert imot – jeg har bleket det jevnlig, jeg har brukt hårføner og rettetang tilnærmet hver dag, gjerne flere ganger om dagen, satt det opp med strikk uten å tenke på hvordan det sliter, aldri brukt hårkur.. ja, dere skjønner. Ganske så hensynsløs mot de få fjonene jeg har fått utdelt, noe som igrunn er ganske håpløst – jeg er ikke akkurat Rapunzel fra før av, og da burde jeg jo ta vare på det lille jeg har fått utdelt.

Vel, i januar i år tok jeg kontakt med Hendrix Hair i Drammen og bare sånn.. hjælp. Jeg gav de nærmest en utfordring, der målet var å gjøre håret mitt sunnere. På veien var jeg innstilt på å i verste fall kutte ut all bleking de nærmeste månedene, kaste rettetanga ut av vinduet, droppe føning og bruke timesvis på hårkurer og andre fancyprodukter for å ta igjen det tapte. Heldigvis ble ikke prosessen på langt nær så ille som jeg fryktet – snarere tvert imot. Her er hva vi gjorde.

  • Tok en god klipp, slik at slitte tupper ble historie. Håret var fortsatt slitt oppover i lengdene, men dette hjalp en god del.
  • Droppet bleking på hele håret i all uoverskuelig fremtid.
  • Introduserte varmebeskyttende produkter, i tillegg til at jeg kuttet ned på bruken av hårføner og rettetang.
  • Utstyrte meg med kvalitetsprodukter, med et mål for øyet – gjøre håret sunnere.

Da var det Profiber som visstnok var det beste, og som jeg har brukt siden.

I bunnen av dette innlegget får du tilbud om en gratis salongbehandling med Profiber om du farger håret i samme slengen?

Vi kickstartet prosessen med en salongkur, som jeg fulgte opp i de påfølgende månedene med shampoo, balsam og varmebeskyttende olje, samt en dyptvirkende kur som jeg skulle bruke hver fjerde hårvask, for å forlenge effekten av salongkuren. Når jeg kom tilbake til salongen for noen uker siden var jeg spent på effekten, både av produktene, men også alle tiltakene jeg har gjennomført og brukt tid på for å få til en vesentlig endring.

Litt vanskelig å vise på bilder, men her syns det ganske godt – fjonene som stikker ut på siden er nytt hår som vokser frem as we speak. Hurraa! I tillegg har håret mitt endelig blitt lengre all over, og ikke bare den nedre delen. Overhåret mitt har vært kort, kortere, kortest så lenge jeg kan huske. Frisøren min Anita sa selv at det har skjedd en vesentlig forbedring, noe jeg trengte å høre – som du ser av bildet under er det ikke akkurat noe supermanke helt enda, og det er fort gjort å miste motet og tenke at det ikke har noe for seg uansett.

Litt som med trening og PT-kunder egentlig – endring tar tid, og da er det digg å ha noen å støtte seg på i prosessen.

Min evige McGyver-sveis – nå ser det endelig ut til at den er på bedringens vei, haha. 

Så, målet for månedene fremover er å fortsette å gjøre det jeg gjør, la tiden gå sin gang og la produktene gjøre jobben sin over tid. Før vi begynte prosessen var jeg innstilt på å måtte gi avkall på mine elskede extensions (guilty pleasure, yes indeed) på veien mot bedre hår, men i mitt tilfelle viste det seg faktisk at de bidrar til å spare håret mitt. Når jeg går uten tar jeg meg selv i å måtte ha det i strikk hele tiden, supplert med konstant retting, styring og ordning for å få de få hårstråene jeg har til å ligge rett. Ain´t nobody got time for that! Med extensions kan jeg lett la det være i fred i x antall dager, og både jeg og hårstråa mine er fornøyd, hehe. Denne gangen gikk vi også dramatisk ned på mengde extensions, som reduserer belastningen på mitt eget. Jeg kom unna med kun én pakke (som forsåvidt sier noe om hvor tynt mitt hår er), men også hvor langt man kan komme med ikke så altfor mye ekstra hår.

 

På bildene er håret ganske rett, da vi akkurat har satt det på, men i hverdagen tilpasser det seg mitt eget hår ganske så bra. Nå er planen som sagt å fortsette med Profiber, la håret være så mye som mulig i fred og bare.. ja, la tiden gå sin gang. Jeg er glad jeg gjør dette i samarbeid med Hendrix, så noen kan fortelle meg at det går rette veien – når jeg kom til salongen for noen uker siden mistet jeg nemlig litt håpet og følte vi ikke hadde kommet noe vei. Det er da det er digg å støtte seg på folk som vet bedre enn deg selv, og som gir deg følelse av at de faktisk bryr seg – har vært borti x antall frisører som typ.. ikke husker deg når du kommer tilbake til ny time et par måneder etter den forrige.

Helt ok det altså, men da blir man liksom ikke superstoka på å investere masse tid, tillit og penger i den personens råd, hehe.

I en optimal verden hadde jeg nok gått uten extensions, med lufttørkede fjoner døgnet rundt, men ja.. når man rusler rundt sminkefri, med sekken på ryggen og i treningsklær døgnet rundt er det begrenset hvor el naturelle man kan være før det begynner å gå litt over stokk og stein ass, haha. I hverdagen trives jeg med å kunne ta en rask dusj, anvende litt fuktighetskrem med farge og flette håret i en enkel flette, for så å være klar til både trening, hverdag og alt der i mellom.

 Jeg er fornøyd så lenge jeg har litt ekstra hår å jobbe med i hverdagen, uten noe mer jålerier enn det, haha. 

I samarbeid med Hendrix Hair og frisøren min Anita har jeg fått lov til å gi dere et juni-tilbud så dere kan teste dette selv? Alle som tar en fargebehandling ved salongen deres i Drammen får samtidig en gratis salongbehandling med Profiber-kur, om du oppgir koden PT-Pia (eller bare sier til Anita at du har lest om dette på bloggen min, hehe). På den måten kan du oppleve dette på ditt eget hår, og freshe opp sommerfargen til ferien i samme slengen? Det finnes ulike behandlinger for ulikt hår, og sammen med Anita og gjengen finner dere det som håret ditt trenger.

Du kan ta kontakt med de via deres Facebook-side her, eller ringe de på 32 88 72 00. Du må altså bestille innen 30. juni for å benytte deg av tilbudet.

Om du skulle ha andre spørsmål til noe i dette innlegget, fyr løs – litt utenom det vanlige slike innlegg, men kjipt hår er noe jeg har slitt med lenge, og ja.. da syns jeg det er en fin greie å dele det med dere når jeg først tar tak i det. Har dere noen tips, triks eller innspill å komme med forresten? Kanskje du sitter på erfaringer som kan bidra til å gjøre prosessen min mer effektiv?

Fortsettelse følger uansett om enda noen måneder, hehe.

God mandag, dere ? 

Håper den er litt mindre blå enn min? Neida. Joda.. Neidaaa. 

 

Flere
Artikler