VIDEO: En bootcamp-økt med fokus på bakside lår, rumpe og rygg

I dag er det tirsdag, og det betyr jo også treningstirsdag her på bloggen. Egentlig er jo hver dag en treningstirsdag her inne på bloggen da, sånn mer eller mindre, men som regel deler jeg en spesifikk økt, tips om en øvelse, skriver om et konkret tema eller liknende på disse dagene.

I dag er det en helt super bootcampøkt på agendaen, som jeg blant annet kjørte med denne gjengen når vi var på treningsreise på Kypros.

Fine gjengen jeg var på tur med altså.. savn! Treningsreiser er liiivet, hehe. 

Anyhow – økta ble supergodt mottatt, og med Eminem på høyttaleren og god stemning i gruppa ble det tidenes treningsøkt. Selv trente jeg ikke, jeg coachet jo gruppa, men ble så motivert av gjengen at jeg kjørte igjennom økta på egenhånd etterpå. Er ikke bare deltakere som blir motivert på treninsreise, for å si det sånn.

Målet med denne økta er å jobbe med høyt tempo og bra intensitet, samtidig som man har god kontakt med muskulaturen hele veien. Her er økta vi kjørte?

Musikk: Epidemicsound.com, You Made My Day av Tomas Skyldeberg

Slik gjør du
Du jobber på 45 sekunder på hver øvelse, med 15 sekunder mellom hver øvelse. Når du har vært innom hver øvelse én gang kan du ta ett til to minutters pause, før du kjører på igjen. Det er opp til deg hvor mange runder du ønsker å kjøre – alt mellom 2-5 er knallbra, avhengig av ditt utgangspunkt.

Øvelsene

  1. Goblet squat med 1-2 sek hold i bunnposisjon
  2. Fronthev med vektskive
  3. Press ut med miniband
  4. Strake markløft
  5. Ground To Overhead med vektskive
  6. Farmers Walk
  7. Markløft med kettlebell (selv om jeg viser dekkvelt i videoen – tilnærmet samme bevegelse, men med annet utstyr – men hey, kjør gjerne med dekk om du har det tilgjengelig).
  8. Hoppende bulgarske utfall (45 sek på hvert bein – pjof)
  9. Eksplosive ettbeins hip thrust

Perfekt treningsøkt på de dagene man har lyst til å trene styrke, samtidig som man vil få i gang svettepumpa. Jeg tyr alltid til økter som dette på de dagene jeg ikke helt veit hva jeg vil trene, bare at jeg vil trene, hehe.

Try it! Og fyr løs med spørsmål om du skulle ha noen – god tirsdag?

 

Flere
Artikler