En kondisøkt og en styrkeøkt du kan teste – you choose!

Denne økten kjørte jeg i forrige uke, og husker fortsatt den nydelige følelsen av å rusle hjem med solbrune(røde) kinn, en passe sliten kropp og endorfiner til tusen. Denne økten passer bra på de dagene du er keen på å bevege deg, men ikke slite ut kroppen totalt.

Oppvarming

Kan være å gå, gogge eller jogge til en oppoverbakke eller en trapp du er keen på å løpe i. Kjør gjerne litt dynamisk stretching og oppvarming også, det er alltid en fordel før du går i gang med hoveddelen. Her har jeg skrevet en sak om dynamisk oppvarming for Fitnessbloggen, sjekk ut den 🙂

pic

Hoveddel

  1. Finn en trapp eller oppoverbakke, og still inn topplokket på snert, spurt og sprut i beina. Kjør 8-10 løp, med gode pauser imellom hvert drag.
  2. 100 burpees så fort du klarer, eller 100 burpees FT (for time), som man ville sagt på crossfitspråket. Sikt deg inn på å gjøre 20 stykker av gangen, med en liten pause mellom hver bolk. Ved å ha et slikt mål blir det lettere å systematisk pushe seg selv igjennom alle repetisjonene. For tro meg, vilja får seg en knekk halvveis, om ikke før. Enjoy the ride!

image

pic22

pic33

Nedkjøring

Legg deg på rygg, gjerne i stjerna, og nyt følelsen av å kunne se opp på en knallblå himmel og en strålende sol (forhåpentligvis da). Hører rykter om litt nedbør her på Østlandet i morgen, så dagens solskinn må nytes til det fulle!

Om styrketrening står på planen i dag kan jeg jo også dele gårsdagens styrkeøkt 🙂

A) Knebøy 6 reps x 4 // band pull aparts 20 reps i pausene

B) Strake markløft 6-8 reps x 4 // x-band walk 20 skritt til hver side i pausene

C1) Hip thrust med stang 6 reps x 4

C2) Maks antall pushups x 3

D1) Chins 6-8 reps x 3

D2) Stir the pot på ball 8 sirkler til hver side x 2

E1) Facepulls med utadrotasjon 12 reps x 2 (HER er et eksempel på hvordan øvelsen ser ut)

E2) Tricepspress i slynge, 12 reps x 2 (HER er et eksempel på hvordan øvelsen gjøres)

I dag består dagen av jobb og et spennende møte, før jeg har en trappeløpdate i Frognerparken klokken 17.30. Kan jo ikke være ambassadør for The Battle uten å trippe litt i trapper selv også 😉 Kvelden blir nok tilbrakt som den har blitt helt siden det flyttet inn en gassgrill på verandaen min – henslengt i utesofaen mens jeg ser på at middagen blir grillet. Livet!

piccc

Fikk dere forresten med dere test-debuten min som sportsanker for Sporten.com på Facebook i går? Åh, jeg ler godt – blir man noensinne vant til å høre sin egen stemme og se seg sjæl på tape? I think not. Sabla moro da, og jeg sier ja takk til enhver utfordring, og dermed verdifull erfaring, jeg kan ta med meg på veien. Følg Sporten.com på Facebook HER, så kanskje det dukker opp flere sportsvideoer etterhvert – for de som liker denslags 😉

image

Ha en nydelig onsdag!

 

 

Flere
Artikler