Kunsten å lytte til kroppen

Dette er noe jeg har slitt litt med faktisk. Lenge. I en hverdag og i et hode der mental og fysisk trening stiller så sterkt, skal jeg ærlig innrømme at det sitter langt inne å avlyse trening de dagene jeg kjenner at kroppen rett og slett ikke er up for it. Man vet det jo så godt, men samtidig.. litt tricky.

Men dere.. i dag var jeg flink!

konge

I går kjente jeg nemlig at det begynne å verke litt i kropp og hals, noe som er ganske logisk.. kjæresten har hatt bronkitt i flere uker. Det er riktignok ikke et alternativ å bli syk for min del, så jeg gjør alt jeg kan. I dag tidlig hadde jeg planlagt å starte dagen på Barrys Bootcamp med spreke jenter, men når jeg våknet av alarmen klokken 05.45 og kjente at kroppen fortsatt var laber.. så var jeg kjapp med å sende en sms å avlyse.

Det har ikke noe med latskap å gjøre, ref gårsdagens innlegg om hvordan man kommer seg på trening når motivasjonen svikter. Det handler om å bruke treningen som det verktøyet det er for de fleste av oss – få mer energi, og kunne gi mer på andre områder i hverdagen.

Jeg kan ikke gi mer i hverdagen med influensa og en utladet kropp. Dermed var svaret gitt når jeg våknet opp i dag tidlig – jeg måtte bare stoppe opp et par sekunder og ta meg tid til å lytte til kroppen.

For min del er det om å gjøre å trene smartest mulig, ikke hardest mulig, mest mulig. Etter at jeg begynte å tenke på denne måten har jeg hatt bedre fremgang, bedre treningsøkter når jeg først gir jernet, og mer energi i hverdagen generelt.

Bilde 31.05.2016, 17.12.55

Og sorry ass, mulig jeg er svak, men på Barrys Bootcamp er det no holding’ back for min del. I’ll be back – når kroppen er klar for det. I skrivende stund sitter jeg på Egmont-huset mellom møter. Jeg startet dagen med et frokostmøte om De Nye sammen med Ving, og fikk på den måten et realt energiboost til tross for litt lunken form. Bare tanken på vårens treningsreiser gjør meg så gladgira! Resten av dagen går med til møter og litt andre greier – mye å sette seg inn i i min nye hverdag, og vet du hva.. det er helt konge.

Ha en nydelig onsdag!


Foto: Petter Berg for Egmont og undetegnede

Location: Sørenga og Barrys Bootcamp-event

Flere
Artikler