Kunsten å ikke overtenke trening og kosthold

Som jeg skrev til dere i går var jeg litt ekstra gira på å komme i gang med treningen i dag, etter over en ukes treningsfri. Yrkesskada, oh yes. En ukes treningsfri her og der er problemfritt, og hensiktsmessig til tider, men det betyr ikke at det ikke er lov å savne det – for min del gir de jevnlige øktene meg en så god følelse av produktivitet, mestring, fremdrift og tro på egne evner – følelser jeg helst ikke vil være uten i hverdagen.

Anyhoow – når man skal bounce tilbake etter et treningsopphold er det fort gjort å overtenke det hele. Man skal gjøre alt, gjerne samtidig, og man fintenker detaljer og flisespikkerier som egentlig ikke betyr noe. Kunsten blir nesten å ikke overtenke det hele, da det fort kan gjøre at både trening og mat blir en smule overveldende, og for sammensatt til å få til å funke i hverdagen. Her er tingene jeg holder fokus på for å forenkle min egen sprekishverdag.

– Spis protein i en eller annen form til hvert måltid, i tillegg til en god dose grønnsaker, og spis mye av det. Dette sikrer byggestener og næringen jeg trenger. Dette betyr ikke at jeg ikke spiser noe annet, tvert imot, men jeg prøver å la det komme i tillegg – ikke istedenfor.

– Drikk masse vann, for å underbygge en haug av sunne prosesser i kroppen.

– Unngå å bli altfor sulten eller altfor mett (ikke alltid så god på sistnevnte.. #whenfoodislyfe❤)

– Har et hovedmål jeg ønsker å fokusere på med treningen, og har et kosthold som underbygger dette.

– Velger trening som underbygger målet jeg ønsker å oppnå. Vil jeg bli sterkere? Tren tung styrke med fokus på progresjon. Vil jeg få mer muskelmasse? Gjør det førstnevnte, men fokuser også på et høyere repetisjonsantall i utvalgte øvelser. Vil jeg bli en bedre løper? Løp. Vil jeg bli bedre i CrossFit? Tren CrossFit.

.. og velger samtidig bort trening som stikker kjepper i hjulene for hovedmålet mitt.

– Sørger for tilstrekkelig med hverdagsaktivitet hver eneste dag. Gå en tur etc., hvis det ikke skjer av seg selv.

– Gjør mobilitetstrening minst en gang i uken (takk og pris for SOMA MOVE☺).

– Sover godt og stresser ned når jeg skal (megaforbedringspotensiale?)

Jeg kan innimellom få tanker om at jeg skal gjøre morgencardio (som det er bevist at ikke har noe for seg, du kan gjøre «cardio» når som helst og få samme effekt), prøve en eller annen ny treningsform som jeg tenker jeg vil ha megafremgang i (nei Pia, du er ikke glad i Calisthenics, for mye yoga eller ulike dansetimer, og kommer ikke til å bli det heller) eller spise på en måte som skal gi meg kickstarten jeg trenger (psmf, aka. oppskriften på en miserabelt liv). Jeg har testet alle disse tingene, kastet meg på det ene etter det andre – men jeg lander alltid tilbake på de enkle og effektive tingene som jeg selv trives med. DET gjør at jeg klarer å nyte prosessen over tid, som igjen gir resultater. Det er kanskje nettopp der det ligger – noen av oss, inkludert den gamle meg, vil ikke alltid innse at ting. tar. tid

Det finnes ingen snarveier til et treningsmål av betydning – nettopp derfor må vi være gode på å ta oss i det når ve begynner å lete etter snarveier, og heller legge mer innsats i å holde oss på den veien vi allerede har valgt. Det er den som får deg til mål, selv om det alltid frister å teste noe annet når du får motorproblemer på veien.

Jeg setter virkelig inn støtet denne uka, og gjennomfører en superuke med mannen! Superuke eller ei, det er fortsatt de samme tingene over som gjennomføres, dog i noe større skala – påsken er bare noen unna, og jeg har planer om å møte den med en god dose grønnsakspoeng i boka??

Phu, dette ble et langt innlegg – sorry❤ Nå sitter jeg på toget på vei til Mysen, av alle ting – et lite stykke utenfor Oslo. Jeg skal holde foredrag for en fin gjeng på @teamtrimmen, og får avslutte det hele med en treningsøkt – jeg gleder meg!?

På veien hjem skal jeg spise grønnsakssuppe, høre på lydbok og puste med magen??

God mandag, dere❤ Keep it simple and stupid, og husk at målet med trening og et sunt kosthold er at vi skal ha det bra og prestere på alle de andre arenaene i livet. So easy, but so hard, haha. Men tro meg; kan jeg, så kan du også?? Hvis du har noen spørsmål, eller noe du syns er utfordrende sett i lys av dette innlegget, fyr løs i kommentarfeltet – mest sannsynlig er det flere som lurer på det samme.

Blogges i morgen ?

Flere
Artikler