Kunsten å være modig i hverdagen

Treningspodden er sponset av Kari Traa og VING Treningsreiser

I ukas episode av Treningspodden er temaet det å være modig. Vi har besøk av selveste Kari Traa, som i være øyne er en av de modigste jentene vi veit om – derfor var det også naturlig for oss å snakke litt rundt nettopp dette med hverdagsmot, og hvorfor det er så sjukt viktig å ikke.. glemme?

I dagens hverdag blir vi påvirket av så sykt mye informasjon, konstant, og det er fort gjort å glemme å lytte til «sin indre fasit». Ofte vet vi selv, innerst inne, hva som er riktig for oss, hva vi trives med og hva vi burde gjøre mer av, men vi trekkes hele tiden i andre retninger. Du vet, man scroller på Instagram, snakker med noen på skole eller jobb, overhører, leser eller mottar en mening fra en eller annen person du ser opp til.. og vips, så setter du spørsmålstegn ved dine egne valg, ønsker og prioriteringer. I noen tilfeller ender man kanskje opp med å gjøre litt av det ene, litt av det andre, og summen av det hele blir liksom.. verken fugl eller fisk?

Been there, done that, ganske så nylig faktisk. Jeg tror det er derfor dette intervjuet, og episoden i sin helhet, traff meg sånn i hjertet. I selve episoden kan dere høre mer om dette med å være modig. Jeg har lyst til å utdype et annet tema vi toucher innom – nemlig det å tørre å dyrke sine egne styrker. Liksom.. virkelig bygge eget liv etter egne styrker.

Det er modig, det.

Kari forteller nemlig om hvordan hun har dyrket det hun syns er moro, og på den måten skapt seg suksess, både som idrettsutøver, men også med klesmerket Kari Traa. Hun hadde to lidenskaper; kulekjøring og håndarbeid. Og masse farger? Check, check, check. Denne episoden minnet meg virkelig på viktigheten av å tørre å dyrke sine styrker, og gi litt beng i sine svakheter. Det er jo når vi virkelig pleier styrkene våre, og har det gøy på veien, at vi blir gode i noe. Sånn skikkelig gode liksom.

bloggklar4 bloggklar2

Vi kan jo uansett ikke være supermennesker på alt.. så hvorfor ikke bare ta et valg om å dyrke det man syns er gøy, der man vet man er god, fremfor å streve for å bli noe annet enn den man er?

Jeg sier ikke at vi skal bli heeelt happy go lucky og bare gi beng i alt vi ikke digger altså, tvert imot. Men det handler om å ihvertfall velge ut noen fokusområder…

På trening for eksempel – gå i deg selv, og prøv å finne svaret på hva du, som person, virkelig elsker å gjøre, eller som gir deg en følelse av mening. Hva slags form for aktivitet er det som gir deg glede? Hvis du syns det er vanskelig å svare på kan et annet spørsmål være.. hva slags type treningsmål er det som gjør at du kjenner deg litt stolt inni deg, over selve prestasjonen? Hva er det som hadde vært kult å få til? Merk, dette har ingenting med utseendet å gjøre, kun opplevelse og prestasjon.

På jobb – alle jobber har positive og «negative» aspekter ved seg, og du er avhengig av å hele tiden balansere. Men prøv å tenke etter – hva er det du syns er mest morsomt ved jobben din? Hva er det du syns er gøy å holde på med, og som du kjenner stolthet over å vise frem? Bruk tid på dette! Bli en ekspert på nettopp dette, og bruk det som et viktig verktøy for å bli en råtass i nettopp din jobb/rolle.

Med familie og venner – hva slags type handlinger med familie og venner er det du kan ta insj til, som gjør deg skikkelig glad? Som gir deg følelsen av at det du gjør/setter i gang har en mening? For eksempel; Kanskje er du ikke ekspert på å finne på noe med alle vennene dine heele tiden (guilty). Men kanskje du kan bli ekspert på å være den vennen som er flink til å plukke opp telefonen og spørre hvordan det går, og være en god og tilstedeværende lytter når du først har kontakt med de du er glad i, enten det er på telefon eller i levende live.

Her finnes ingen fasitsvar – budskapet er vel bare at.. når du blir rå på å lytte til DIN egen stemme, og leve livet ditt deretter, da vil du også bli en råtass i eget liv. Det er jo tross alt ingen som vet mer om deg selv enn nettopp deg!! Inspirasjon og kunnskap kan gjerne komme utenfra, men motivasjon, fokus og gjennomføringsevne kommer innenfra – USE it!

Som dere kanskje skjønner ble jeg sjukt inspirert av ukas episode av Treningspodden – det tror jeg du kommer til å bli også.

  • Sjekk ut den nyeste episoden av Treningspodden HER. Du finner Treningspodden i de fleste apper og sider for podkaster, blant annet i Soundcloud, iTunes og på Acast.

giir wohh iiiii

Flere
Artikler