Til deg som leser Drammens Tidende i dag

God morgen? Klokka er 07 og jeg er på vei til Oslo og ShapeUp Convention – woho!

I går bidro jeg til en sak i Drammens Tidene, lokalavisen her i Drammen, og lite visste jeg at det skulle bli en tosider + forsidesak. Moro for unga??‍♀️

Jeg syns saken ble superfin – umiddelbart tenkte jeg at jeg kanskje var litt krass, men søren heller – står for hvert ord. Jo flere mennesker jeg møter og jobber med, jo mer tror jeg på at man kan få til den endringen man ønsker, når man vil det så mye at man er villig til å ofre noen andre ting. Ikke nødvendigvis mye, men noe. Det er ikke alltid lett, men det er mulig.

I saken foreslår jeg fem ulike øvelser man kan gjøre hvor som helst, med mål om å få seg ei litta treningsøkt. Om man går fra å være totalt stillesittende, til å gjøre denne en til tre ganger i uka – da er man inne på noe. Merk at øvelsene kan være utfordrende for noen, så ikke være redd for å gjøre enklere varianter den første tiden. Men 15 minutter med disse, så mange runder som mulig, med 10 repetisjoner på hver.. pjof? Noen klarer 2 runder, andre klarer 10 – det som er så fint, at man kan gjøre det etter eget nivå. Perfekt å gjøre hjemme, gjerne sammen med kidsa, samboer eller liknende. Kanskje dere kan kombinere det med høstens første joggetur eller powerwalk? ?

Videre har jeg ytterligere tre andre ting man kan velge å fokusere på om målet er å gå fra null trening og helsefokus, til litt mer.

– Øke hverdagsaktiviteten.

– Spise grønnsaker til hvert måltid.

– Prøv å få i deg fire måltider i løpet av dagen – spis når du er sulten, stopp når du er passe mett.

Når du har gjort disse tingene i en måned, da kan du gi deg selv en klapp på skulderen – grattis, du har lyktes med å gjøre en endring. Kanskje er du klar for å legge til flere valg og handlinger som tar deg nærmere den «helsepersonen» du ønsker å være?? Vi er alle summen av de valgene og handlingene vi tar over tid – så prøv å tenke 6 mnd frem i tid, og hva du ønsker å ha oppnådd innen da.

Jeg ønsker deg lykke til, og om du bor i drammensområdet er du hjertelig velkommen til å ta kontakt på pia@blidinegenpt.no.

God lørdag?

 

Flere
Artikler