Livets tøffeste treningsøkt

… er definitivt fødsel, selv om jeg syns det er en massiv nedgradering å kalle en fødsel en treningsøkt ? Den fysiske delen av det er barnemat sammenliknet med det mentale, deriblant smertene og følelsen av at, tja.. du skal presse ut noe som kjennes ut som en vannmelon down under?

I ukas episode av @treningspodden deler jeg min opplevelse av fødselen, så de som er interessert kan lytte til den. Håper ikke jeg skremmer noen, men samtidig er jeg opptatt av å være ærlig – det var beinhardt, og helt ulikt noe jeg kunne forestille meg. Samtidig, på et eller annet merkelig vis, står det også igjen som en fantastisk opplevelse, aller mest fordi jeg og mannen gjorde det sammen. Altså.. det er en helt sjuk ting å gjøre sammen! Jeg føler jeg kom så tett på livet, og det som betyr noe, om det er lov å si, og altså, følelsen når man får barnet på brystet er jo bare.. ubeskrivelig ? Må understreke at dette er min opplevelse av det hele da, alle fødsler er forskjellig har jeg inntrykk av ?

Her er jeg noen timer etter at vannet hadde gått, og vi visste at vi var igang. Men var ikke forberedt på at det skulle ta 14 timer da, hehe.

Vi definerte fødselen som en fight gone bad-type økt, hehe. Uten timecap, men maks innsats fra start til slutt.. rest when needed?

Jeg så jo fødevloggen til Janni og Jon noen dager i forkant, og ble beroliget – den fremstilte jo alt ganske så rosenrødt, Janni ble jo omtrent ikke svett i luggen. Vel.. det ble jeg, for å si det sånn ?


I dagene etterpå var jeg helt gul og grå i trynet, støl i stemmebånd, bryst og skuldre, med blodsprengte øyne, etter all trykkingen antar jeg?

Alt i alt en opplevelse med stor O, som for vår del inneholdt hele følelsesspekteret, og litt til. Hyller absolutt alle som gjennomfører en fødsel, og selv om jeg nå veit hvor beintøft det er/kan være, så unner jeg samtidig alle par å oppleve det – merkelige greier ?

Dagen vi reiste hjem, etter tre dager på barsel. Ser ut som jeg har vært på barneshopping, hehe. Strålende fornøyd med fangsten ihvertfall, og produktet leverer fortsatt varene ???

Nå skal vi på trilletur, bare lille maurslukeren blir mett. Håper du har hatt en fin tirsdag ❤️

Flere
Artikler