Må jeg på død og liv trene hver eneste dag?

 

Jeg skal svare på del 2 av spørsmålet til Emilie, og om jeg ønsket å være virkelig, virkelig kort, så hadde svaret vært… nei. Men det er ikke helt min stil å holde det fullt så kort, så la meg utbrodere litt, hehe. Spørsmålet til Emilie gikk som følger, der jeg svarte på del 1 i dette innlegget

«Hei! Du er den mest inspirerende treningsbloggeren jeg leser, elsker å lese innleggene dine. Jeg lurer på hvor lang tid det har tatt både psykisk og fysisk å komme dit du er nå? Hvor lenge har du aktivt drevet med styrketrening? Jeg lurer også på om du er nødt til å trene hver dag.. gjør du det?»

 

Hvor lenge har jeg drevet med styrketrening? 

Det kommer litt an på hvordan man definerer det. Som jeg skrev i dette innlegget for noen dager siden, der jeg tar opp ulike treningsfeil jeg har «begått» opp gjennom, så er definitivt en av de å ikke begynne med «skikkelig» styrketrening mye tidligere. Selv etter PT-utdannelsen tok det litt tid før jeg turte å trene skikkelig styrketrening, og løsne litt på kondisjons/slite meg selv ut-rutinene mine. Når jeg ser tilbake vil jeg si at jeg begynte med styrketrening for, tja.. fem år siden, men med varierende kvalitet og hyppighet. Det er som jeg nevnte i går, også det går i bølgedaler – noen perioder syns jeg det er veldig moro å trene tung styrke, andre ganger har jeg lyst til å bare løpe fra den ene gruppetimen og crossfitøkta til den andre. Dette gjør nok at jeg ikke er (og kommer kanskje aldri til å bli, hehe) så sterk som jeg kanskje kunne ha vært, om jeg brukte all min tid på styrketrening, men ja.. det har jeg ikke noe interesse av.

meeooujgt

Skal sies at jeg har vært litt ekstra flink dette halvåret da, og det er mye takket være knebøy-målet mitt om 100 kilo innen 24. desember 2016. 

 

Er jeg nødt til å trene hver dag? Gjør jeg det? 

Jeg er på ingen måte nødt til å trene hver dag. Om jeg gjør det er vel egentlig en definisjonsspørsmål, da det er veldig mange ulike grader av «trening». Noen økter, som jeg egentlig ikke vil kalle økter engang, handler om å få unnagjort litt bevegelse den dagen, og kan være alt fra en lett joggetur i skogen. Andre økter er supertøffe, og krever at jeg virkelig pusher meg til randen. Også har man alt imellom der, hehe. Jeg prøver å være god på å lytte til kroppen min, og legge opp treningsøkta den dagen deretter. Dette er jo alltid en kunst, da det kan være vanskelig å skille mellom vilje og fysisk tilstand, altså hvordan man kan prestere i dag. De to skiller seg fra hverandre, men samtidig går de jo så i hverandre, hehe. Dette er noe som definitivt er enklere å bli klok på hvis man blir fulgt opp, f.eks av en nettcoach eller en PT, men for de fleste av oss er ikke dette tilfellet – nettopp derfor er det viktig for meg å klare å bli klok på det selv, og ikke måtte støtte meg på noen andre. Det er også noe av det jeg brenner for når jeg setter i gang workshopen min i januar, «bli din egen PT».

  • Les mer om workshopen HER.

SÅ, verken jeg eller noen andre må trene hver dag, for å oppnå resultater, avhengig av hva du personlig legger i resultater. Noen ganger tror jeg kanskje jeg kunne fått bedre resultater av å trene mindre, og enda smartere, spesielt i visse perioder. Men det hele er et evig eksperiment, og jeg har fokus på å kose meg med prosessen og år for år bli bedre kjent med kroppen min. Det er min prosess, og jeg er like stolt hver gang jeg og skrotten får til noe nytt sammen! Hehe.

Var dette svar godt nok Emilie? 🙂 

Tusen takk for alle spørsmålene deres – vet ikke om jeg er så happy og rørt fordi det er den første spørsmålsrunden min eller hva det er jeg, men det var virkelig utrolig fint å få spørsmål fra dere rett inn i kommentarfeltet og i mailboksen. Husk at jeg ikke svarer direkte, men tar de opp i egne blogginnlegg i tiden fremover. På den måten blir det fortsatt aktivitet her på jula, men på en litt annen måte enn ellers.

Nå skal jeg pakke inn de siste julegavene, jobbe litt, kanskje ta en treningsøkt.. og nyte lille julaften. I morgen kommer et blogginnlegg om nettopp knebøyprosjektet mitt, der målet var å løfte 100 kilo, uten utstyr, innen julaften i år. Stay tuned!

Og du… ha en NYDELIG lille julaften!

 

Flere
Artikler