Må du trene innendørs, med vekter, for å være sterk?

Inneholde reklame for egen bok

Dette er et spørsmål som gjerne melder seg i disse tider, når sola titter frem og det frister å ta treningen utendørs. Utover det vet jeg det er mange som generelt kvier seg for å trene på treningssenter, da spesielt i studio, med vekter, osv. Utetrening er et fristende alternativ for mange, spesielt i finværet, og the million dollar question er da – må du trene innendørs, med vekter, for å være sterk?

Først og fremst kommer det an på hvordan du definerer «sterk» for deg selv. Om det er å løfte mest mulig kilo med en stang én gang – ja, da må du trene innendørs, med vekter – eller ihvertfall med en stang som er tung nok til å etterape det du ønsker å bli god på. Men om å være sterk for deg innebærer å ja, kunne løfte en stang og andre tunge objekter opp og ned x antall ganger, men også være atletisk i din egen kropp, kunne gjøre egenvektsøvelser med god teknikk og ha god kroppskontroll i ulike treningsformer og situasjoner, ja, da er ståa en ganske annen.

For nei, da må du ikke trene innendørs med vekter for å være sterk. Kanskje er vår- og sommerhalvåret faktisk en fin anledning til å stimulere kroppen og systemene dine på andre måter.

Målet med dette innlegget er derfor å understreke hvor mange ulike måter du kan trene styrketrening på, og annen trening, uten å være bundet til et treningssenter. Som de fleste av dere vet brenner jeg for gode treningsrutiner året rundt, vinter, vår, sommer og høst, og i boken min følger jeg nettopp denne logikken for å hjelpe så mange som mulig til å få det til. Fullkroppsøktene med mål om økt styrke inneholder enkelt utstyr som en tung sekk, strikk og egenvekt, supplert med flere reps og sett for å stimulere muskulaturen tilstrekkelig.

Her får du styrketreningsøkter som gjør deg sterk og stabil i egen kropp, både ved hjelp av din egen kroppsvekt, samt enkel ytre belastning som vi alle har tilgjengelig. 

Bildene er hentet fra boken min og er knipset av Rasmus Kongsøre. 

Min egen erfaring med perioder der jeg trener annerledes er at jeg utfordrer meg selv og kroppen på en ny måte, og jeg finner gjerne ny motivasjon i å ha fremgang på øvelser og ting jeg ikke har plukket borti på lenge. Det er digg å kjenne seg sterk med sin egen kroppsvekt, og trening som dette er veldig overførbart til mye av den gruppetreningen man møter på treningssentere, på Conventions osv.

Så, ikke fortvil – du kan helt fint flytte all treningen din ut denne sommeren, ferie eller ei, og fortsatt ha fremgang med både kondisjon og styrke – du må bare ha en plan. I boken min får du blant annet et fullstendig treningsprogram for økt styrke utendørs (to økter i uka), i tillegg til strikktrening og forslag til andre utendørs-økter du kan gjøre. På den måten har du et stødig rammeverk som du kan krydre med annen aktivitet du digger – og der, mine venner, mener jeg du har løsningen på gode treningsrutiner hele sommeren igjennom – ha en plan som gir deg lyst til å trene!

Kjøp boken min her. 

Det var ukas oppfordring – jeg blir så trist når folk sier de har latt de gode (treningsrutinene fare, da spesielt styrketreningen, bare fordi finværet har meldt sin ankomst – det motsatte burde skje. Finværet byr jo opp til dans hver eneste dag! Og muskler og styrke bør ivaretas både fordi det gjør hverdagen din enklere, du blir sprekere i alt du gjør og de er det som gjør at kroppen ser ut slik du skal føle deg – sterk! ?

Nå skal jeg jobbe litt til her i heimen, før jeg tar kvelden – på menyen står hjemmelaget, «sunn» kebab, og den nye serien på Netflix, Tsjernobyl – den må dere se!

God helg?

Flere
Artikler