Må være sånn det er å sove i himmelen?

Reklame ism. Jensen

For en tid tilbake spurte jeg dere om hjelp med anbefalinger til senger.

Når vi pusset opp huset kjøpte nemlig jeg og mannen ny seng, men tenkte da at vi skulle spare inn litt penger, og gå for en IKEA-variant. Ikke et vondt ord om IKEA, men for å gjøre en historie kort – deres senger funket ikke for oss. Vi har hatt mer eller mindre vondt i ryggen siden vi kjøpte den, da spesielt den stivheten som gjerne melder seg i korsryggen. Etterhvert orket jeg rett og slett ikke mer, og gikk for alvor inn for å researche meg frem til en seng som passet oss bedre. Vi sover jo faktisk 1/3 av livet vårt, gjerne 7-8 timer i døgnet, som blir cirka 229 timer i måneden. Flere måneder med dårlig seng gjorde meg bevisst på hvor viktig det faktisk er at forholdene ligger tilrette for at disse timene med søvn er bra, spesielt når vi kjenner til viktigheten av å sove godt, både for å restituere bra mellom treningsøkter, men også for å ha det bra og fungere optimalt på andre arenaer.

Livet er for kort til å ikke sove bra! 

Som mange av dere vet følger jeg Jon Olsson sine vlogger iherdig, og fikk seff med meg at han innredet huset sitt med utelukkende Jensen-senger, basert på kvalitet og komfort. Derfor tok jeg en råsjangs, og tok kontakt med Jensen og ba om hjelp til å finne den perfekta senga?

Å finne seng var langt mer omfattende enn jeg skulle tro, og når jeg og mannen besøkte fabrikken i Svelvik var vi der i seriøst over to timer.

Det finnes så mange ulike muligheter, både mtp. design og utseende, men ikke minst teknologi og hvilke preferanser denne skal oppfylle. For min del var det viktig at madrassen og sengen i sin helhet var tilpasset meg og mannen, at teknologien ikke var for avansert, og at det var muligheter for å tilpasse sengen individuelt.

Jeg liker hard seng, mannen liker myk seng – vi måtte ha i pose og sekk.

Høyde, vekt og fasong er logisk nok viktige faktorer når man skal velge madrass.

Ifølge Jensen skal madrassen gi behagelig støtte til hele kroppen og holde ryggsøylen mest mulig rett. Den skal følge og støtte kroppen, og være fast nok til at kroppen får hvile. Valg av fasthetsgrad er viktig, så det er dette vi endte opp med å bruke lengst tid på – prøveligge, rett og slett?

Noe av det vanskeligste var nesten å bestemme seg for design, da selve tilpasningen, hjelp til madrass, finne ut behov osv., ble løst av Jensen, basert på hva vi prefererte.

Farge, stoff og stil derimot.. so many options. 

Etter langt om lenge og lengre enn langt kom vi frem til hva vi ønsket, både når det kom til madrass og teknologi, men også design, utseende og stoffkvalitet. Hva vi gikk for tenkte jeg å vise frem i vloggen som kommer på søndag, men en liten smakebit ser dere her..

Inntil videre kan du sjekke ut Jensen sine nettsider her, der du kan lære mer om hva som er viktig å tenke på når man velger seng og madrass, samt hvilke ulike alternativer de tilbyr.

Nå føler jeg virkelig at vi har en seng som er oss, tilpasset alle de finurlige preferansene våre. Det er noen uker siden sengen ankom her hjemme, så jeg og mannen har fått testet den noen uker, og blitt godt kjent med både liggekomfort og teknologien.. jeg kan trygt slå fast at det har vært en takknemlig endring for både kropp og sjel, for å si det mildt. Litt som å sove i himmelen, og det er ikke tull engang – takk til Jensen for fantastiske produkter og kvalitet i alle ledd.

More to come, stay tuned?

 

Flere
Artikler