Magetreningen du LETT kan gjøre hjemme, vol 2

Yes, del 2 av mitt supre magehjemmetreningsprogram! Sånn fra spøk til alvor, jeg trener SVÆRT sjelden spesifikk magetrening, og gjør det ikke særlig ofte med kundene mine heller. Det er liksom så ofte mange andre ting man kan gjøre som er enda mer effektivt, både for magen og andre deler av kroppen. Når det er sagt er det perfekt trening de dagene du har lite ork, men fortsatt lyst til å gjøre noe 😀 Så hvis du ligger der på sofaen og vurderer as we speak.. Gjør i hvert fall dette! 🙂

Twist    

Hvordan: Sitt med bøyde knær, skuldrene trukket tilbake og brystet frem. Armene er strake på den ene siden av kroppen. Tenk gjerne at du holder noe mellom hendene, som en medisinball. Aktiver kjernen og kjenn at du motvirker bevegelse i kroppen idet du kraftfullt bruker magen til å vri overkroppen og armene skrått opp til den andre siden.

2014_10_15_PMachado_9999_128 2014_10_15_PMachado_9999_129

Hvorfor: I utgangspunktet er denne øvelsen ganske lett, så utfordringen ligger i å gjøre den tyngre ved å aktivere magen og kjenne at du kun bruker magemusklene til å rotere armene fra den ene siden til den andre. Målet er å trene kroppen til å gjøre rotasjoner, uten at det skjer for mye bevegelse i hoftene og rundt ryggraden. Etter hvert kan du gjøre øvelsen med en hantel, medisinball eller noe annet som gjør øvelsen tyngre.

 

Planke til fjellklatrer

Hvordan: Start i en plankeposisjon med albuene på bakken. Stram magen og rumpa, slå håndflatene i underlaget foran deg og press kroppen opp slik at du står med strake armer. Herfra trekker du et kne opp til motsatt arm, fire ganger på hver side. Senk deg deretter ned på albuene igjen og gjenta, hele tiden med en stram kjerne og rett rygg.

2014_10_15_PMachado_9999_142

2014_10_15_PMachado_9999_139

Hvorfor: Dette er en dynamisk øvelse, som setter store krav til mage og rygg når det er mye bevegelse som skjer. Fokuser på å gjøre hver eneste repetisjon med kvalitet! Du skal kjenne at det river i magemusklene, spesielt når du beveger deg.

Repetisjoner: Jobb i ett minutt på hver øvelse, og gjenta to, tre, ganger. Fire sett på en god dag!

Flere
Artikler