Denne markløft-varianten har du kanskje ikke sett før?

Mange har spurt om litt detaljer rundt styrkeøkten jeg viser i ukas vlogg, og det skal dere selvfølgelig få. Økta i sin helhet finner dere i dette innlegget, da dette er onsdagsøkta. Takk til den fine leseren som gav meg en heads up på at jeg ikke hadde skrevet opp antall runder, hehe – det er fikset nå.

Anyhow, en av øvelsene jeg gjør er markløft i noe som heter trapbar – sett en sånn før?

Slik gjør du 

Plasser beina dine med cirka skulderbreddes avstand, og kjenn at du i bunnposisjonen trekker luft ned i magen, trekker skuldrene tilbake og presser brystet frem. Fordel vekten din godt utover hele foten, og tenk gjerne at du vrir innsiden av albuen fremover – dette kan hjelpe deg til å trekke skulderbladene bak, ned og sammen.

Hvorfor? 

Med denne får du vekten fordelt rundt deg, og ikke bare foran deg, som med en vanlig markløft. I dagliglivet løfter vi jo opp mye på denne måten, og den er i så måte funksjonell, i tillegg til at det oftere kan oppleves lettere å få en god teknikk i en trapbar, kontra i et vanlig markløft. Den setter mindre krav til mobilitet, og kjennes rett og slett mer naturlig ut. Den ene kunden min for eksempel, gjorde markløft som en helt i denne, da vi hadde noe mer utfordringer med vanlige markløft. Det kan jo oppleves som en kålete øvelse for mange, av ulike grunner, og da er en trapbar fantastisk å kunne ty til.

Du kan trene markløft på helt vanlig måte med denne, og jeg opplever at teknikken ofte «sier seg selv» når man får testet den litt. Alle treningssentere har vel ikke en sånn en, men de som har – try it! For min del kjører jeg absolutt helst denne varianten om jeg har muligheten, både med meg selv og kunder.

Sjekk gjerne ut resten av treningsøkten jeg gjorde i ukas vlogg under, der mine andre andre favorittøvelser for tiden er listet opp på rad og rekke under.

  • Facepulls med rotasjon, som du ser på 09.08. Nydelig øvelse for rygg, bakside skulder og skuldrene generelt – overraskende hvor tung den rotasjonen blir etterhvert.
  • Jobbing med battle ropes, som du ser på 10.12. Superdupert nå som skisesongen nærmer seg, og en fin måte å få opp pulsen på uten å drepe beina.
  • Ulike varianter i glute ham raise-maskinen, som du ser på 09.27. Fantastisk for bakside lår og rumpe, men som ikke finnes på alle treningssentere – enda. Inntil videre kan du bruke et rygghev-apparat, som gir stimuli til den samme muskulaturen, bare på en litt annen måte.

Håper du fant litt inspo til din egen treningshverdag i dagens #treningstirsdag. Om du har spørsmål rundt trening, fyr løs, så kanskje er det ditt spørsmål jeg svarer på i et eget innlegg så snart jeg kan?

Flere
Artikler