#matmandag – Burgere og foliegrønnsaker på grillen

Ah, denne grillkvelden satte seg i hjertet mitt tidligere i sommer, og selv om bildene kanskje er nooe mangelfulle var det hele allikevel for bra til å ikke deles. Etter en super treningsøkt på Crossfit Fønix for noen uker siden var det nemlig grilling på agendaen, der målet var å fylle opp lagrene innenfor et rimelig tidsrom, på grillen, med mat som både smakte digg og som var enkelt og raskt å lage. Som sagt, så gjort – Hjemmelagde burgere med foliegrønnsaker is the way to go!

Med mangelfulle bilder mener jeg at jeg glemte å ta bilde av hveert eneste steg når jeg lagde mat, men jeg skal nok få formidlet herligheten for det om. Denne bloggen har jo aldri vært startsiden for optimale visuelle opplevelser..? 😉

Uansett, til en middag til 2 (etter trening-sultne) personer trenger du…

image

1 egg (kun eggeplommen)

400 gram kjøttdeig

Kinesisk hvitløk (eventuelt vanlig, men det er mer smak i denne)

Chili

Rødløk

Salt og pepper

Asparges

Paprika

Hvitløk

Basilikum

Rødløk

Sukkererter

Søtpotet

Chevrè

Parmesan

Hamburgerbrød

Tacosaus

Ikke la deg skremme. Det er bare kjøtt, grønnsaker og litt krydder.

Og slik lager du…

Burgere

Ta kjøttdeigen i en bolle. Finhakket rikelig med hvitløk og rødløk, før du blander dette inn i kjøttdeigen, sammen med en eggeplomme. Deretter krydrer du med havsalt og pepper, før du tar stilling til om du vil gå for fire små burgere, eventuelt to svæære. Vi gikk for sistnevnte, hehe.

image

Før du legger de på grillen lønner deg seg å pensle de med litt olje på hver side, slik at de ikke henger fast når du skal snu de. Burgerne skal ligge cirka to minutter på hver side, på det varmeste. Så fort de har fått en solid skorpe flytter du de over på passiv varme og lar de steke i cirka 2 minutter der også. Da tar du på en til to spiseskjeer med tacosaus…

image

… Før du topper det hele med en til to skiver med gulost på hver av burgerne. La de ligge til osten smelter.

image

I bakgrunnen ser du de fantastiske, foliestekte grønnsakene. For å tilberede disse gjør du som følger….

Grønnsaker

Her kan du egentlig velge selv hvilke grønnsaker du vil ha, men den komboen jeg gikk for funker veldig bra! Søtpoteten hakket jeg enkelt og greit opp i terninger, og pakket inn i en sølvpapir-pose. Krydres med salt, pepper og en del olje, og ligger like lenge på grillen som grønnsakene, cirka 15-16 minutter. Til grønnsaksposene valgte jeg å bruke asparges, paprika, hvitløk, basilikum, rødløk, sukkererter og søtpotet.

Hakk opp grønnsakene….

Rosèvinen er valgfri, men den anbefales.
Rosèvinen er valgfritt da. Anbefales.

… I cirka denne størrelsen. Det viktigste er at alt er i omtrentlig like stor størrelse, sånn at det blir omtrentlig likt tilberedt når du legger det på grillen. Når du har hakket opp det du ønsker tar du frem sølvpapir, og legger en gjeng med grønnsaker på et dobbelt sett med sølvpapir.

Du legger papiret dobbelt for å unngå at det revner underveis.
Du legger papiret dobbelt for å unngå at det revner underveis.

Deretter krydrer du godt med salt, pepper og hvitløkskrydder hvis du har. Ta over en god klunk med olje også! SÅ, til den hemmelige, megadigge ingrediensen – Ost!

Jeg lagde to ulike folieposer med grønnsaker. I den ene tilsatte jeg en god del chevrè, og i den andre brukte jeg terninger av parmesan. Du velger selv hvor mye du vil bruke, jo mer, jo bedre (for smaken altså). Bland det inn som prikken over i`en, før du pakker folieposen sammen, fiks, ferdig og klar for grillen.

image

Det hele er unnagjort på en liten halvtime altså, og da får du både næringsrik god mat, hyggegrilling og en fin sensommerkveld, om du er heldig med været 🙂

image

image

image

God grillmiddag hjerter <3

 

 

Flere
Artikler