Proteinrik, superdigg, sommerlig, enkel, næringsrik, muskelbyggende, mettende og kosete.. dagens #matmandag er fantastisk!
Hjemmelagde burgere er noe som faller i smak hos de fleste av oss, spesielt når det er like bra for kroppen som smaksløkene. Oppskriften er nemlig proppfull av proteiner, både fra burgeren, men også fra de hjemmelagde hamburgerbrødene. Handlelisten får du klar under her, og retten i sin helhet lager du på en drøy halvtime.
Som de fleste av dere kanskje fikk med dere på Instagram for en tid tilbake har jeg nylig anskaffet meg grill, som naturlig nok har blitt flittig brukt den siste tiden. Med denne retten blir alle smaksløker fornøyd, både gutta og jentene- winning!
Du trenger…
- 400 gram karbonadedeig
- 1 rødløk
- Gulost og tacosaus (valgfritt, men det gir en ekstra piff)
- 3 egg
- Hvitløk
- 1 chili
- 200 gram cottage cheese (stor boks)
- 200 gram havregryn
- 1-2 teskjeer bakepulver
- Salat – shop inn det du liker å ha i salaten din, som ruccola, mais, tomat, paprika, agurk.. you know the drill!
Slik gjør du…
- Sett ovnen på 200 grader. Deretter blander du sammen 200 gram cottage cheese, 2 egg, 2 ts bakepulver og 200 gram havregryn til en jevn røre. Deretter lager du hamburgerbrød av røren, og fordeler på et stekebrett.
Denne oppskriften er forøvrig den samme som disse proteinrundstykkene. Du kan enkelt doble oppskriften, og lage noen rundstykker i samme slengen.
Så er det tid for hamburgerene!
- Ta kjøttdeigen i en bolle. Finhakket rikelig med hvitløk og rødløk, før du blander dette inn i kjøttdeigen, sammen med et egg. Deretter krydrer du med havsalt og pepper, før du tar stilling til om du vil gå for fire små burgere, eventuelt to litt større.
- Før du legger de på grillen (eller i stekepannen) lønner deg seg å pensle de med litt olje på hver side, slik at de ikke henger fast når du skal snu de. Burgerne skal ligge cirka to minutter på hver side, på det varmeste. Så fort de har fått en solid skorpe flytter du de over på passiv varme og lar de steke i cirka 2 minutter der også. Nå legger du på et tynt lag med tacosaus på toppen, og deretter en gulostskive.
- Mens burgerene er i grillen slenger du sammen en salat, som består av de tingene du selv liker aller best.
Her har jeg tilsatt litt pesto for ekstra smak – nam!
Mens man venter på noe godt…
Og voilà! En fiks, ferdig burgermiddag, som er både digg og sunn. Om du er keen kan du jo også lage fries ved siden av, f.eks disse søtpotetfriesene fra Maren Erdvik sin blogg.
Middagen funker like fint i stekepanna som grillen altså, så ikke la min grillefeber hindre deg i å teste den ut innendørs.
Om du er keen på andre middagsforslag kan du sjekke ut disse.
- Spaghetti og kjøttdeig med en sprek tvist – HER.
- Thaiinspirert kyllinggryte som lager seg selv – HER.
- Treningspizza – HER.
Nå venter noen timer til på kontoret – deretter setter jeg snuta mot Studio Jobbsprek, hvor jeg skal ha to styrketimer – det gledes!
Ha en herlig dag dere, og god middag! 😀