#matmandag – Denne pizzabunnen har du nok aldri testet før!

God mandag dere! 😀 Klokka er 06.00, og jeg er allerede oppe og går, med #matmandag og det hele. Bloggpoeng?

Jeg skal være ærlig.. I går hadde jeg en litt sliten søndag. En typisk.. «var ute i går og må lide for det i dag»-type søndag. Men det var digg det altså, en fin unnskyldning til å ta livet heelt med ro. Blåsøndag er altså helt innafor i min verden, men blåmandag? Nei takk! 

Fordi jeg hater tanken på å våkne opp på mandag og føle meg som en sullik, pleier jeg å gjøre et par ting på søndagen, som gjør mandagen bedre. Blant annet…

1) Drikke masse, masse vann, gjerne med sitron.

2) Gjøre noe aktivt og få meg litt frisk luft.

Dette er fra snappen i går, der jeg etter mange timer i vater kom meg opp og ut, hehe.
Dette er fra snappen i går, der jeg etter mange timer i vater kom meg opp og ut, hehe.

3) Spiser sunn og næringsrik mat!

Så, det er ikke alltid jeg treffer på disse tre, men jeg prøver. Som du ser over kom jeg meg ut på tur, og når jeg kom hjem oppfylte jeg søren meg punkt tre også. Jeg lagde tunfiskpizza 😀

N to the AM!

Har dere smakt det før? Jeg lagde det til en kamerat av meg for en stund siden, og til og med han syns den var god! Man smaker virkelig ikke tunfisken. Så dette kan dere med trygghet lage både til dere selv, venninner, familie og kjæreste, og garantere en god matopplevelse. Det beste med denne oppskriften er at den er sunn, enkel, og digg. Sa jeg enkel? SÅ enkel!

Du begynner med å blande sammen en boks med tunfisk (med vannet), et egg og cirka 70 gram havregryn eller grovt mel. Sett samtidig på ovnen på cirka 180 grader.

image image

Deretter smører du det ut på et bakepapir, og former det til en slags rund pizzaform. Legg bakepapiret på en rist og sett den midt i ovnen. Mens deigen blir halvstekt (cirka 10 min, men følg gjerne med på det) kan du fikse tilbehøret.

Her prøver jeg å være flink blogger, legger ting.. pent?
Her prøver jeg å være flink blogger, legger ting.. pent?

Som dere ser brukte jeg skinke, ost (velger alltid nøkkelost fremfor vanlig, gir liksom et ekstra touch på smaken), litt chevre, rødløk, vårløk, oliven, ruccola og mais. Jeg bruke også tomatpurè og tacosaus på bunnen, men det glemte jeg visst å ta med på bildet. Anyhow, når pizzabunnen står i ovnen kan du klargjøre disse godsakene, slik at det bare er å smelle det på når du tar den ut.

image image image

Jeg skal ikke legge meg oppi rekkefølgen på fyllet ditt, bare sørg for at du får på masse digg, og gjerne enda litt til. Deretter slenger du den inn i ovnen igjen, og steker den til den er.. passe stekt? Jeg så ikke på klokka, men man ser jo når den er ferdig, cirka 10 min. Hvis du har litt pizzafølelse i kroppen veit du når den er ferdig!

image image

Asså, denne er så god, smaker som helt vanlig pizza! Akkompagnert med ketchup, rømme og litt salt på toppen er den en smaksfest! Og best av alt? Den kan LETT spises på en mandag, eller en hvilken som helst annen dag for å si det sånn.. Dette er pizza, the healthy way. Asså, jeg mener, tunfisk, egg, havregryn, skinke, grønnsaker… bicepsen min vokser bare av å skrive om denne rakkern!

Du MÅ love meg å prøve. Jeg publiserer dette innlegget nå på morgenen så du skal rekke å la det marinere iløpet av arbeidsdagen/fridagen, handle midtveis, og kokkelere på ettermiddagen.

Handlelisten din er som følger…

Tunfisk

Havregryn/grovt mel

Egg

Tomatpure, tacosaus hvis du vil

Ruccola

Rødløk og/eller vårløk

Mais

Chevre

Nøkkelost

Skinke

Oliven

Vel bekomme! :-*

Dere MÅ teste, om dere ikke har gjort det før 🙂 Nå skal jeg sparke i gang mandagen med nok en god gjernen – trappeintervaller med en gladlaks. Perfekt!

P.S Jeg tror jeg skal på TV i kveld! Følg meg på Instagram og snapchat for updates på hvor, når og om hva, hehe. For jeg vet ikke helt selv enda.

 

Flere
Artikler