I dag var jeg på nok en langrennstrening hos Magnat, denne gangen med Melina Magulas, som vanligvis har timen. Det kunne man både se og merke, hehe.
Jeg kom en time for tidlig, av en eller annen merkelig grunn innbilte jeg meg at det begynte 16,og ikke 17. Så jeg tok likesågodt en styrkeøkt før timen, noe jeg angret ganske greit på etterpå.. Anyhooow, mer om det senere – poenget mitt er vel å understreke hvor digg det var å kunne komme hjem og nyte en herlig pizza når jeg kom hjem. Du leste riktig – pizza. En skikkelig treningspizza 😀
Dagens oppskrift er inspirert av denne pizzaen på Fitnessbloggen, og bunnen stemmer på en prikk. Fyllet derimot, har jeg pimpa opp, og det med hell, om jeg får si det selv. Men først dere, handlelisten.
Dere skal jo slippe å tenke sjæl!
Plukk med deg følgende fra butikken…
Havregryn
Havremel
Bakepulver
Egg (i oppskriften står det et helt egg og to hvitter, men det får være fitnesspizzaen ass.. her i gården hører ikke supersunne eggeplommer hjemme i søplekassa. Tre hele egg it is!)
Rødløk
Hvitløk
Kylling (jeg hadde ferdigstekt i kjøleskapet, men du kan like gjerne kjøpe ferdig kyllingskinke)
Pepperoni (valgfritt, dette hadde jeg også i kjøleskapet)
Grønnkål (jepp, grønnkål)
Tacosaus
Tomatpurè
Slik gjør du, vol 1
Sett først ovnen på 200 grader. Bunnen lager du enkelt ved å slenge sammen 100 gram havregryn, 150 gram havremel, 1 teskje bakepulver, en klype salt, tre egg og 2-3 dl vann. Miks dette sammen, og smør det utover på et bakepapir, på en stekeplate.
Sett den inn i ovnen og la den steke i cirka 10-15 min, bare så den blir litt sprø. Imens fikser du ingrediensene…
Istedenfor kun den tradisjonelle tomatpureen, kan jeg herved tipse om verdens enkleste måte å pimpe opp tomatsausen i bunnen – tomatpurè + tacosaus = sant! Bare miks det sammen, 50/50, og vips, så har du en pizzasaus med litt ekstra piff.
Så fort bunnen er (halv)ferdig i ovnen kan du ta den ut og smøre utover. Ikke vær beskjeden!
Så kommer grønnkålen – du trodde kanskje ikke det passet på pizza? Tro meg, funker som bare det, og du får i deg supersunne grønnsaksgreier, pakket inn i pizzakos. Love it!
Deretter løk og hvitløk….Mais er et must…Kylling…Og så pepperonien som jeg tilfeldigvis hadde i kjøleskapet, hehe. Denne pizzaen er supergod, men det skal sies at den er hakket tørrere enn den typiske Peppes Pizzaen – denne bader jo tross alt ikke i fett, hehe. Derfor er det helt ok å slenge på noe litt mer fettrikt, som noen pepperonibiter og sikkelig ost.
Det ferdige resultatet er awesome – den heter ikke treningspizza uten grunn! Her får du masse proteiner fra både kyllingen og osten, vitaminer og mineraler fra både grønnsakene og de andre ingrediensene, og sunne karbs fra pizzabunnen. Eggeplommene bidrar med sunt fett, så her har du en real gullpakke. Denne oppskriften holder til to personer, og da blir man mett. Type tacomett på en fredagskveld, bare med pizza, hehe.
Nå som du har denne pizzaen i bakhånd blir tirsdagen en lek. Lov meg at du stikker på trening i morgen, så kan du unne deg en treningspizza i etterkant med over gjennomsnittet god samvittighet.
God middag!