#matmandag – Fire vegetarfrokoster jeg skal og vil prøve. Vil du?

God ettermiddag! For en gangs skyld får jeg publisert #matmandag før klokka 20, fornøyd med det 😀

I Portugal var det en av ShapeUp-jentene som inspirerte meg til å dykke litt dypere i dette med å kutte ned på kjøttinntaket.. Jeg sier ikke at jeg vurderer et veggis-kosthold (all ære til dere som er det), men å supplere kostholdet med andre proteinkilder enn kjøtt, samt mer grønnsaker, det burde jeg være åpen for. Det er jeg åpen for!

En av mange selfier fra Portugal, hehe.
En av mange selfier fra Portugal, hehe.

Jeg starter med dagens #matmandag, så kan jeg inspirere både meg selv og dere på veien 🙂 Videre syns jeg det er så fint å kunne hjelpe dere, og meg selv, til å finne frem i dagens jungel av inspirasjon. For ettersom du velger å klikke deg inn på bloggen min tør jeg gjette at du digger mye av det samme som meg – og da vil jo jeg informere deg!

Jeg ser det som min plikt å trekke frem alt det fantastiske innholdet jeg kommer over, både fordi jeg har de interessene jeg har, men også fordi jeg kommer over så mye bra i min jobb som helsejournalist. Jeg tror både du og jeg får langt mer ut av piaseeberg.no om vi kan dra nytte av flere inspirasjon- og kunnskapskilder enn kun mitt eget topplokk. Så, dagens #matmandag gjør nettopp det 🙂

Julies matblogg begynte jeg nemlig ganske nylig å følge, takket være en sak jeg lagde om henne for Norsk Ukeblad sin helseutgave. I den forbindelse leste jeg hennes nyeste kokebok «Julies grønne kjøkken».

index

Hovedbudskapet er at vi alle kan spise mindre kjøtt, og heller la grønnsaker være hovedrollen på middagstallerkenen innimellom.

funny-picture-vegan-crossfit-meet-people

Jeg kommer nok aldri til å bli vegetarianer, men jeg er veldig for å spise mindre kjøtt, og da av god kvalitet, fra dyr som har blitt behandlet bra. Når jeg leste kokeboken til Julie ble jeg motivert til å teste ut flere kjøttfrie oppskrifter, og gjøre som hun skriver – spise mere grønnsaker, og mindre kjøtt, uten at jeg får i meg mindre proteiner av den grunn. Så dere, etter litt researching har jeg funnet frem til noen oppskrifter jeg har lyst til å teste i nærmeste fremtid. For enkelhets skyld kommer jeg til å porsjonere det hele litt ut, så i dag begynner jeg med frokoster.

Stekte egg med grønnkål

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Jeg syns disse ser SÅ fristende ut. Og javisst, jeg vet det egentlig bare er stekte egg med grønnkål, men i praksis er det akkurat så enkelt og inn med teskje som jeg trenger. Egg er en fantastisk kilde til både sunt fett, proteiner og næringsstoffer, og jeg kan tenke meg at denne frokosten holder meg mett lenge. Vil nok legge til en brødskive eller to om jeg skal trene samme dag, eventuelt fylle godt på med karbs etter økta.

Matmuffins med oliven og soltørket tomat

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Ehm.. Hvor digge ser ikke disse ut?! Jeg digger ting jeg kan slenge sammen i en bolle, videre oppi en annen bolle (evt. muffinsform, som i denne oppskriften), og deretter inn i øvnen. Nok en gang proteiner fra egg og fetaost, og masse andre sunne greier som oliven, mandelmelk og havregryn.

Nøttebrød

– Asså, dette brødet er jo rett og slett ganske fascinerende. Ifølge Julie er dette potensielt det enkleste brødet jeg noensinne kommer til å bake, og etter å ha lest oppskriften lurer jeg på om ikke det stemmer ganske bra. Vi trenger altså bare en haug med nøtter, egg, litt olje, krydder, pluss litt andre greier.. Også får vi et brød? MÅ prøves. Inneholder helt klart mere kalorier enn et brød laget på eggehvitter, luft og fitnesskjærlighet, men vet du hva? Kroppen din har utelukkende godt av disse kaloriene, også kjent som verdifull næring. Om du fikk i deg den samme mengden kalorier fra en frokost på McDonalds derimot.. A whole other story! Men det vet vi jo 🙂

Smoothie i en bolle

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

– Husker dere smoothieprosjektet mitt?

image309-e1422358096954-768x1024

Shit man, den perioden hadde jeg dilla på smoothies, og det var ikke uten grunn. Det er en fantastisk måte å starte dagen på, og det blir jo rett og slett ikke stort enklere..

image285-e1422267552117-768x1024 victoriaeen

Jeg pleide å ferdigstille alle ingrediensene kvelden før, slik at jeg omtrent i søvne dagen etter kunne plugge i blenderen og trykke på en knapp, pararellt med koffeininntak. Anyhow, denne smoothien i linken over her fra Julie står nå på lista over smoothies som skal testet.

Sånn, da har vi fire oppskrifter, klare til testing! Takk Julie, som har laget en bok som kan inspirere slike kjøttetere som meg. Jeg liker at du slår et slag for «litt er bedre enn ingenting»-approachen, som er den eneste måten jeg selv føler jeg kan begynne å snuse på en tilværelse med mindre animalske proteinkilder (bortsett fra egget da.. bear with me).

Jeg begynner i morgen jeg altså, og har planer om å starte dagen min med smoothie i en bolle 😀

Sånn avslutningsvis kan jeg informere om at jeg har hatt verdens diggeste dag, med hjemmekontor og full mindfulness i heimen. Etter en uke med fullt kjør, trening og jobb var det digg å kunne jobbe fra sofakroken, med høstsola inn vinduet.

God mandag dere. Nå skal jeg slepe denne kroppen til SATS for enten en styrkeøkt eller stakeøkt, avhengig av hvor bizzy det er der, hehe.

 

 

 

Flere
Artikler