#treningstirsdag – Kunsten å ikke trene

Jadda.. Som de fleste av dere kanskje har fått med dere på Snap og Instagram er det en gjeng basselusker som prøver seg i kroppen min om dagen. Som et rop om hjelp postet jeg dette bildet på Instagram tidligere i dag…

image

… og tipsene lot ikke vente på seg. Ingefær, sitron og chili i en eller annen varm kombinasjon gikk igjen, og derfor sitter jeg med nettopp dette i en kopp akkurat nå.

Jeg stakk på shopping rett etter jobb!
Jeg stakk på shopping rett etter jobb!
… og det er nettopp disse ingrediensene jeg propper i meg as we speak!
… og det er nettopp disse ingrediensene jeg propper i meg as we speak!

Jeg har nemlig ikke tid til å bli syk. Det har vel ingen egentlig, men ah, jeg har virkelig ikke, ikke tid, haha. SÅ, jeg krysser alt jeg eier og har for at hvile, heksebrygg og kroppen i vater kurerer gruffen som brygger i skrotten. Å kjøre #treningstirsdag når jeg ligger hjemme på sofaen og er småsyk ville jo vært hyklersk, så det skal jeg unngå. Ikke blir det lange teksten heller, da jeg trenger det lille kruttet jeg har til å forberede meg til en ny jobbdag i morgen. MEN, jeg vil gjerne understreke viktigheten av å lytte til kroppen, og hvile når det trengs!

6bb730fbb804041e4a7b1a763a19cae2539482f9a0d4ca4488e24ee7ec29f518

Dette er ikke alltid like lett, noe jeg senest fikk kjenne på i dag. Jeg hadde egentlig meldt meg på til crossfit klokken 17, og klødde i kroppen etter å kjøre på. Jeg har jo tross alt vært borte fra heimen (les; Crossfit Oslo) i en uke, og da er det klart jeg gledet meg til å møte igjen gjengen og svette i vei.

rest-day-hashtag

Meen, så kom jo disse basseluskene da, og da gjelder det å lytte til kroppen. Jeg finner det litt tricky ganske ofte egentlig, og det vet jeg mange andre gjør også. Men da minner jeg meg selv på at man trener jo for å hente ut en viss treningseffekt, ikke bare for å bryte ned kroppen. Så når kroppen og immunforsvaret er på bunn, ville jo ikke akkurat en hard treningsøkt oppå der igjen vært så veldig hensiktsmessig. Dette vet jeg så godt, men allikevel kjenner jeg en dragning mot å gjøre det.. Bare fordi jeg er så glad i følelsen etterpå. Følelsen av å være flink.

image

 

Vel og bra det altså, og jeg er jo glad jeg er skrudd sammen sånn. Men noen ganger gjelder det å lytte til fornuften. Fornuften som sier deg at en gryende forkjølelse og et bankende hode er mer enn tegn nok på at kroppen skal få hvile. Idrettsutøvere står jo gjerne over økter så fort de kjenner den minste antydning til slapp form – man skal ikke bryte ned kroppen, når den trenger all energi den har til å bygge seg opp.

Grunnen til at jeg kjente jeg ville skrive dette er vel fordi jeg mest sannsynlig ikke hadde reist hjem for to år siden. Da hadde jeg presset meg gjennom en hardøkt på gymmet, og våknet opp dagen etter, langt verre i formen enn jeg hadde trengt å være.

Men jeg hadde jo ihvertfall den godfølelsen etter økta da… 

Nei, dere, lytte til kroppen, det er en kunst. Både jeg og skrotten min er veldig glad for at jeg har lært meg den kunsten.. Det burde du gå inn for å gjøre også, hvis du ikke allerede kan den 🙂 Med ønsker om en frisk høst til dere alle skal jeg følge min egen medisin.. pakke bort pc`en, legge kroppen i vater og fortsette å pimpe kroppen med sunne godsaker. Og speltlompepizza. Og muligens en Quest Bar.. Naam, nam.

Snakkes i morgen. Jeg fikk akkurat tilsendt alle bildene fra Portugal-shooten, og håper dere kan hjelpe meg med å plukke ut noen ekstra brukanes!

 

 

 

 

Flere
Artikler