#matmandag – Grøt og grateng i skjønn harmoni

Hei og hopp, og god mandag! Jeg var jo hos God Morgen Norge i dag, og sitter og jobber med et innlegg om det as we speak. Men det får komme i morgen tidlig, for i dag er det tross alt… Wait for it… #MATMANDAG!

Selvfølgelig ikke med burger og brus!

Selvfølgelig ikke med burger og brus. Disse rettene vil gi deg en helt annen type rus!

I dag er det nemlig skingegrateng på menyen, med tips om nyydelige grøtalternativer til dessert, frokost, lunsj, middag, kveldsmat, whatevs. Gratengen er proteinrik, den er enkel, og den inneholder ost. Nam, nam, NAM. Oppskriften er hentet fra ShapeUp nr. 3, som ble gitt ut tidligere i år 🙂

Skinkegrateng-023183-hm

SÅ, dette trenger du fra butikken…

Handleliste…

  • Kokt skinke
  • Løk
  • Purre
  • Olje
  • Egg
  • Skummet melk
  • Cottage cheese
  • Pepper
  • Gulost

Og dette trenger du, sånn eksagt, til en skinkegrateng til to personer…

150 g kokt skinke (biter)

¼ løk, finhakket

½ purre i tynne ringer

½ ss olje til steking

2 egg

2 dl skummet melk

2 ss cottage cheese

½ ts pepper

¼ salt

25 grevet hvitost

people-who-love-food-are-always-the-best-people

… Og slik gjør du:

1. Varm olje i en panne og surr løken til den er blank. Tilsett skinke og purre, og stek det raskt, ca. 1-2 minutter.

2. Ha alt over i en ildfast form. Strø osten over.

3. Pisk eggene og tilsett melk, cottage cheese og salt. Hell over eggeblandingen og stek den på 200 grader, nederste rille i ca. 30 minutter eller til eggestanden har stivnet og fått fin farge.

Server med grovt brød og salat.

Hvor enkelt?! Det her er sånn rett du bare kan slenge sammen i den ildfaste formen, så kan du dusje, styre og ordne, mens denne rakkern står og lager seg sjæl i ovnen. DET liker jeg 😀 Hvis du tar sølvpapir oppi den ildfaste formen så blir den ikke så masete å vaske i etterkant heller.. Bare et sånt lite insidertips da veit du!

Og jeg har flere tips på lager! Sjekk ut denne saken, som vi publiserte på shapeup.no i dag. Det er noen av grøtoppkriftene Vibeke Klemetsen bidro med i ShapeUp tidligere i år, og FY SØREN, så digge de ser ut. Her kan man enkelt pimpe opp den gode, gamle havregrøten ass.

Foto: Synøve Dreyer
Foto: Synøve Dreyer

Bon apetit, enten det blir grateng eller grøt. Eller begge deler 😀

 

 

 

Flere
Artikkler