#matmandag – Hverdagsis med sjokolade

Jeg elsker sjokolade (sjokk), jeg elsker banan, og jeg elsker is. Banan spiser jeg stort sett hver eneste dag (jepp, I do), men sjokolade og iskrem hører stort sett helgen til. I hvert fall i tradisjonelle former.

Denne varianten er ganske så mye sunnere enn tradisjonell iskrem, men funker like fint i ukedagene som i helgen. Enkelt og greit å mekke, og fantastisk å ha liggende i fryseren. Jeg fikk oppskriften av Maria Arlèn Larsen, som er matblogger og matspaltist i ShapeUp. Hele nettsiden hennes er jo rene oppskriftsbanken når det kommer til sunne dessertoppskrifter, men denne #matmandagen er det altså bananis som står for tur her på bloggen 😀

bilde-26

Det eneste du trenger er modne bananer og mørk sjokolade, helst 70% eller «sterkere», hehe.

Slik gjør du

1. Skrell bananene, og del den i 2. Sett en skje eller en ispinne i hver del, og frys de i cirka en time.

2. Smelt mørk sjokolade over lav varme, og dypp de frosne bananene i sjokoladen. Så velger du selv om du vil legge de tilbake i frysen igjen, eller nyte umiddelbart.

En liten del av meg tenker at dette er så idiotenkelt at det nesten ikke kan telle som en oppskrift. Men, samtidig, selv elsker jeg å få servert enkle oppskrifter.

Det eneste du trenger å gjøre nå er faktisk å plukke med deg bananer og sjokkis på butikken, stikke en teskje i hver halve banen og fryse de ned. Smelt sjokoladen, og dypp bananen nedi. For deg som er ekstra eksperimentell kan en liten klype salt over sjokkisen være et alternativ.. Mmm, megadigg!

En is om dagen er godt for magen!

Timeplanen for ShapeUp Weekend er forresten klar, og FOR en helg det blir!

Timeplan-2015

_MG_1615 _MG_1717 _MG_5359

Bildene er knipset av Rasmus Kongsøre.

Helgen er dessverre fullbooket, vet at Vestlia allerede er fyllt opp til randen med sporty damer som skal delta. Men til dere som allerede er påmeldt – JEG GLEDER MEG SÅNN! 😀

Flere
Artikler