En idiotenkel oppskrift som gjør det lettere å spise mer fisk

God mandag, fine folk! I ukas #matmandag er det fisk på agendaen. Du vet.. det man vet man burde spise mer av, men som man aldri helt kommer i mål med.. ihvertfall er jeg sånn. Kan nok ha noe med at kjæresten ikke er noe fiskeelsker akkurat, og da blir det fort at jeg går i samme tralten. En periode var jeg superflink til å spise masse makrell i tomat på skiva, torsk til middag og laks i speltlompa, men etter sommerferien har det sklidd litt ut. I tillegg er torsk virkelig treningsmat, da det er både proppfullt med proteiner, magert og rikt på omega 3. Ingen god grunn til ikke å spise mer torsk og hvit fisk, med andre ord.

Denne oppskriften er, som alltid, dritenkel, og personlig syns jeg det er en ypperlig måte å pimpe opp en i utgangspunktet kjedelig fisk (hehe, sorry meg, men torsk er jo ikke en smaksfest i ganen som helt alene). Vel, med denne oppskriften gjør vi noe med det!

Til å lage dette fantastiske herremåltidet trenger du…

 • Brokkoli
 • Vårløk (eller er det purreløk det heter?)
 • Torsk
 • Poteter
 • Pesto
 • Salt og pepper

Slik gjør du 

 • Begynn med å sette på vann slik at potetene kan koke. Når vannet koker putter du potetene oppi.
 • Sett på ovnen på 200 grader.
 • Du kan koke brokkolien i en egen kjele, men jeg liker å legge den i en sånn rist (..?) over potetene, hehe. På den måten blir den dampet, ikke kokt, og jeg syns det blir bedre både konsistent og smak.

 • Finn frem sølvpapir, og legg fisken oppå. Krydre den med litt salt og pepper, før du smører et per spiseskjeer med pesto på fisken. Jeg brukte cirka 20 gram pesto til 300 gram fisk.
 • Deretter skjærer du opp vårløk som du drysser over.
 • Brett sølvpapiret rundt fisken, og sett den i ovnen. Den skal stå i cirka 20-30 minutter – sjekk gjerne underveis.

Mmmm – ser det ikke digg ut?

Hvis du er som meg og ikke nødvendigvis digger torsk så kan jeg absolutt anbefale denne. Fordelen med torsk er at den er proppfull med proteiner, forholdsvis mager, samt en god kilde til omega 3. I tillegg syns jeg pestoen løfter retten i sin helhet x antall hakk, og man får oppfylt deler av fiskekvota for uka – I like!

I skrivende stund sitter jeg på en café i Oslo etter å ha vært på farta siden i dag tidlig. Nå skal jeg snart sette meg på toget hjem, og det som egentlig skulle være en crosstraining-time på SATS bestemte jeg meg akkurat for å bytte ut med en tur i skogen. Akkurat som i ukas vlogg, haha. Det er bare noe med disse mandagene – det er tøft å gjennomføre treningsøkta i det hele tatt, og da er jeg keen på å gjøre akkurat det jeg vil, hvordan jeg vil, og se ut akkurat som jeg gjør.. hvis du skjønner? Med andre ord, ta håret i en ball, bruke den kjipeste trenings-t-skjorten og bare.. være. Eksistere rundt i min egen svette, haha. Nei usj, nå var jeg nasty – men dere skjønner. By the way, ikke glem at i dag gikk startskuddet for en ny sesong av Treningspodden, ukas episode finner dere i lenken under.

Men jepp – da får jeg toge meg hjemover dere – håper dere har en nydelig mandag – ny uke, nye muligheter og sånn?

Flere
Artikler