#matmandag: Pizzalapper med eggehvitter og ost

I en optimal drømmeverden er #matmandag et resultat av min fantastiske, uerstattelige kokkelering på fritiden. I praksis merker jeg vel tendenser til at den kommer til å forløpe seg liiitt annerledes fra tid til annen. Bear with me!

SÅ, noen mandager skryter jeg av det jeg har laget på kjøkkenet. Andre mandager skryter jeg av det jeg skal lage på kjøkkenet. Dagens mandag er en sånn mandag 😉 Denne oppskriften er hentet fra «30 middager på budsjett», en sak vi har på trykk i månedens ShapeUp. Og den ser aaawesome ut! Noen som har prøvd den allerede?

På menyen i dag står… PIZZALAPPER! 😀

pizzalapper

 

Du trenger (til 8-10 lapper):

  • 50 gram cottage cheese
  • 75-90 gram revet ost
  • 3 egg
  • Salt og pepper
  • Pizzakrydder og oregano
  • Basilikum

Slik gjør du:

Stivpisk eggehvitene med litt salt. Mos cottage cheese, krydder og eggeplomme med stavmikser, eller klem ut med en skje. Vend blandingen og den revne osten forsiktig inn i de piskede eggehvitene i maks ett minutt, ellers kan eggehvitene «falle sammen». Ha en skje med deigrøra på bakepapiret først, ha på fyll, for så å dekke over med mer deigrøre. Husk at de «flyter ut» under steking. Stekes midt i ovnen på ca. 175 grader i ca. 25 min.

Denne oppskriften er jo ganske lavkarbo, så kombiner gjerne med mere grønnsaker, fruktfat til dessert eller en knekk sjokkis 😀

I dag har jeg hatt en superduper dag i Mjøndalen (av alle steder, hehe), på besøk hos Abilica.

Fotograf Rasmus til venstre, meg i midten, superHelle som jobber i Abilica, og herlige Julie som gjorde hår og sminke på meg. Gjengen <3
Fotograf Rasmus til venstre, meg i midten, superHelle som jobber i Abilica, og herlige Julie som gjorde hår og sminke på meg. Gjengen <3

Vi både filmet og tok bilder, og resultatet skal vises frem i en kommende ShapeUp-utgave. Gleder meg til å vise dere, tror det blir sykt bra 😀 Blogger litt bilder og funfacts om dagen i morgen 🙂

Snakkes fintfolk <3

 

Flere
Artikler