#matmandag – Slik får jeg i meg fisk i hverdagen – fire favorittoppskrifter

Siden sist har jeg trent på Crossfit Oslo, som jeg sa jeg skulle…

image

Dagens økt, som jeg må komme nærmere tilbake til på et tidspunkt, for den var suuper!
Dagens økt, som jeg må komme nærmere tilbake til på et tidspunkt, for den var suuper!

… og hentet et par fresh out the box nye Nikes på postkontoret.

image

Ah, er de ikke freshe?
Ah, er de ikke freshe?

Som jeg snappet tidligere i dag, høyhælte sko er oppskrytt, det er jo joggesko som er morsomt å shoppe! Jeg har sverget til mine Nike Rosherun i snart ett år nå, og selv om de fortsatt holder koken var det på høy tid med et par nye. Når PT-kunden min Hanne kom spaserende inn til timen vår i disse var jeg solgt – dro rett på kontoret og bestilte de etterpå, hehe. Modellen heter Juvenate, fargen er sort, og jeg betalte 899 for de på Zalando. Så vet du deeet.

Gi meg en ukes tid til å rusle i de, så skal jeg gi dere tilbakemelding på hvordan de er. Jeg bruker de kun til hverdags, gå til og fra jobben, på kontoret osv, og dømmer de deretter 🙂

Men jo, #matmandag! Idet jeg skrev innlegget isted, så var jeg sånn hmm… det virket litt kjent. Kan det være at jeg har blogget om det før?

Og jepp, det stemmer. Dagens #matmandag skulle bestå av disse torskekakene! Men når jeg fant ut at jeg hadde laget det før, utgikk torsken til fordel for kylling og søtpotet som måtte spises opp.

Smokedfishcakes

Jeg er ikke så altfor glad i torsk i utgangspunktet. Jeg forbinder det med mine helskrudde torsk og brokkoli-dietter fra fortiden, som gjerne varte i to, maks tre, selvpinende dager, før jeg sprakk så det sang etter, hehe. Those were the days! Not.

Derfor er jeg glad i torskekake-oppskriften, fordi den gjør at jeg kan kjøpe frossen torsk (som er billig, bra og praktisk), og lage noe godt av det. Det aller beste må være at de blir enda bedre etter en natt i kjøleskapet. Så om du går for denne oppskriften – da er det obligatorisk å lage dobbelt opp, så du har til lunsj dagen etter 🙂

ANYHOW! Jeg sper på denne #matmandagen med tre ekstra oppskrifter, slik at du sitter igjen med hele fire ulike måter å flette inn fisk på, i din travle, men mest mulig sunne, hverdag.

Jeg har et mål om å spise fisk minst tre ganger i uken, noe jeg som regel klarer. Men jeg skal ikke legge under en stol (…?) at det kreves noen eksperimentelle oppskrifter for å få det til, som disse torskekakene. Her er fem andre fiskeoppskrifter jeg benytter meg flittig av…

1. Sweet chili laks

Cudos til Maren Erdvik for denne retten.

1176026-11-1426057061933

Jeg så den på bloggen hennes for en million år siden, og den har siden vært en fast gjenganger hos meg. Svipp, svapp, fisk i form, grønnsaker og fløte, inn i ovn. Imens dusjer du og styrer med ditt, før retten er ferdig etter cirka 40 minutter.

Naaam!
Naaam!

Alt du trenger å gjøre underveis er å drysse over litt ost på slutten av steketiden – det fikser du. Alltid tid til ost.

2. Tunfiskpizza

image image

Lenge leve min elskede tunfiskpizza! Den er en gjenganger her i heimen, spesielt på de dagene der pizzafesten frister, men jeg er samtidig keen på å fylle opp kroppen med noe som gir hakket mer næring enn tomme kalorier. Samtidig er det enkelt og effektivt, moroa lager seg selv, alt du trenger å gjøre er å slenge det hele sammen.

image image image

Og nei, du smaker faktisk ikke smaken av tunfisk! I promise!

Mmmm.
Mmmm.

3. Tunfisk med banan

IMG_6397

Ah, min superenkle fasit på næringsrik mat i farta. Jeg gir meg ikke før du har smakt på dette! Det er ikke lov å dømme oppskriften nedenom og hjem før du har testet. Hver eneste en av de jeg har introdusert dette for har blitt svært positivt overrasket, selv de som ikke liker tunfisk så godt i utgangspunktet.

næringsrikt. Check, check, check liksom!

Dette er en av mine faste snacker på jobben eller på farta, da det ikke blir stort enklere enn dette – en tunfiskboks og et par bananer får du tak i hvor som helst, og du kan ta det med deg hvor som helst. Nei, denne rakkern er min evige kampsak.. Try it!

Litt fiskeinspirasjon i dagens altså. Tre ganger i uka er et minimum for min egen del, og kan med stolthet si at jeg stort sett klarer det.

Gjør du? 🙂

Flere
Artikler