#matmandag – Søtpotet på sitt beste

Du trodde vel ikke #matmandag utgikk selv om jeg er på reisefot? Hell no! Denne godsaken slang jeg sammen i går, slik at jeg hadde nydelig frokost på flyet i dag. Vi lettet jo fra Norge klokken 07 i morges, så litt hjemmelaget sprekisfrokost i 08-tiden var på sin plass. Digg for meg, ikke fullt så digg for resten av flyet.. Sorry peeps, hardkokte egg er vel sjeldent en god opplevelse for andre enn den som spiser de, hehe.

MEN, det er ikke eggene som er i fokus i dag! Det er søtpotet, en av mine favoritter. Enkelheten fortsetter, så det er ikke noe Hellstrøm-sving over denne retten. Men smaken derimot.. Hellstrøm hadde gitt tommel opp.

Du trenger følgende ingredienser…

image

Smør, kanel og salt. I tillegg til søtpoteter selvfølgelig (sorry for bildet, hehe. Fikk faktisk litt kjeft av Maren for dette, haha).

Først deler du opp potetene i mellomtykke skiver, og koker de godt.

image

 

Når disse er ferdigkokt kan du helle av vannet, og putte ønsket mengde i en bolle (eller tupperware, om du skal ha det med deg på farta). For spesielt interesserte kan jeg informere om at jeg som regel bruker 300 gram søtpotet når jeg skal kose meg med dette.

SÅ skjer magien. Mos potetene…

image

 

Og tilsett et par klatter smør, maasse kanel og et par klyper salt. Rør godt rundt, og gjenta prosessen.

image

image

Dette høres kanskje ganske rart ut, men seriøst, dette er megadigg! Jeg sier som Maren gjorde på flyet i dag…

image

«Det smaker som en slags megadigg eplekake med en vri» 😀

Til søtpotetene kastet jeg i meg to hardkokte egg og et eple. Dermed fikk jeg i meg en nydelig og sunn frokost på null komma niks, med gode karbs, proteiner og sunt fett. Men viktigst av alt – NAM!

Lov meg at du prøver! Utover det kan jeg jo informere om at vi endelig er på plass i Portugal. Og det er fantastisk! I dag har vi spist lunsj, handlet litt og jobbet en smule. Nå er klokka snart 18, og vi skal trene yoga, litt løping/powerwalking (hehe, powerwalking, lol), og deretter middag. Blir nok tidlig kvelden i dag, vi sto jo opp typ klokka 04 i natt.

1176026-7-1430754626638

Litt lett trening, middag og en god natts søvn, så er det skikkelig showtime! 😀 Bli med på moroa på Instagrammen min og Maren sin, @piaseeberg og @marenerdvik. I tillegg kan jeg informere om at jeg er vill på snapchat denne uken! Fjortisnavnet mitt er piapiapiapia (må endres).

Prates i morgen! 😀

Flere
Artikler