#matmandag – Søtpotetvafler… Og to ting som gjorde dette til en skikkelig gladmandag!

Hei dere, og god matmandag 🙂

I dag har jeg hentet frem en deeilig oppskrift fra et tidligere ShapeUp-magasin. Noe av det beste jeg vet er de dagene jeg har litt ekstra tid til å bla i gamle ShapeUp-blader. Det er jo ikke slik at god og smart mat går ut på dato, selv om bladet gjør det 😉 Så de dagene jeg tar meg tid til å bla igjennom gamle blader får jeg alltid en haug med inspirasjon. I like!

Denne oppskriften var det Mia Eckhoff og Irina Smith som tryllet frem, og som baserer seg på noe av det beste jeg vet om dagen – søtpotet. Jeg har ikke bilder av at jeg selv lager den, når jeg gjorde det var jeg nemlig bloggløs, og dermed var ikke fotografering underveis i matlagingen høyt prioritert. Det er det for så vidt ikke nå heller..

Søren å, må bli bedre.

Men jeg kan i hvert fall love deg dette – disse er NYDELIGE!

Oppskriften er enkel og digg som alltid. Du trenger følgende…

Handleliste

– 1 stor søtpotet (ca 300 gram)

– 2 gulrøtter

– 2 hele egg

– 2 eggehviter (ikke kast plomma, den er super)

– 3 dl. kokosmelk

– 3 dl glutenfritt quionamel (dette kjøpes på helsekost. Jeg brukte vanlig havremel, og ifølge Mia kan du bruke hva som helst slags annet mel. Er jo ikke alle som driver rene Sunkost-butikken i kjøkkenskapene sine, inkludert meg).

– 1 ts kanel

– 2 ts honning

– Noe til steking, smør, olje eller liknende (kokosolje for deg med Sunkost-butikken).

Hvis jeg var deg hadde jeg plukket med meg noen bær også, eventuelt sukkerfritt syltetøy.

COLOURBOX7258611

Det er superdigg med noe friskt oppå pannekakene 🙂

85489379

Og slik gjør du…

1. Skrell potetene og skjær den i grove biter

2. Kok deg i va. 15 min til den blir passe myk, ikke overkokt.

3. Hell av vannet og ha søtpoteten i en bolle.

4. Riv gulrøttene med et rivjern. De skal være rå. Ha det oppi sammen med søtpotetene.

5. Ha deretter i eggene og eggehvitene.

6. Mos med en miksmaster eller stavjern.

7. Tilsett kokosmelk, mel, kanel og honning.

8. Kjør det til en myk, jevn og tykk røre. Legg eventuelt til litt kokosmelk eller mel.

9. Varm vaffeljernet, smør med smør eller olje, og tilsett røren. Stek til de er gylne i kantene.

Og voilà.. Dette er resultatet du kan kose deg med!

DSCN3466

Takk til Mia som krydret bloggen min med herlige søtpotetvafler denne mandagen <3

Husker dere Mia som coverjente? :-)
Husker dere Mia som coverjente? 🙂

Andre ting som foreløpig har gjort denne #matmandagen til en skikkelig #gladmandag er jobben min…

image

Jeg fikk nemlig dra innom Bravura her i Oslo og blitt (enda) litt klokere på mental trening.

… Og jeg har smilt hele dagen igjennom pga. denne posten på Instagram:

image

Det er fort gjort å få likes på sosiale medier for å se fin ut på bilder, men tekstene mine er det hakket vanskeligere å få opp og frem. Føler jeg selv i hvert fall. Så når noen tar seg tid til å poste et bilde og skrive…

«Viktig og inspirerende artikkel i denne månedens ShapeUp! Flott at et slikt blad med denne målgruppen fremmer sunne verdier! Bra jobba»…

Da blir jeg så, så glad 🙂 Takk Linda, dette satte jeg virkelig pris på. Made my day, for å si det på godt norsk! 😀

Kos dere med vafler i dag :-*

 

 

Flere
Artikler