#matmandag – sunne mellommåltider du kjøper på butikken.. Ready to go!

Dette spørsmålet er kanskje et av de jeg får aller, aller mest, og som jeg svarer på så godt som mulig. Jeg har ingen formell utdannelse innenfor kosthold jeg altså, men noe (ganske mye) plukker man jo opp etter å ha gått PT-studie, hatt kunder, jobbet med seg selv, blitt coachet, coachet andre, etc.

«Hva kan jeg spise av sunne mellommåltider? Og hvor mye er nok, men ikke for mye?»

Dette tok faktisk en av våre faste frilansere Silje Bjørnstad for seg i en ShapeUp-utgave i fjor, som jeg selv syns er gull verdt fortsatt! For ikke bare er disse mellommåltidene sunne, men du kan også plukke de opp direkte i butikken. For problemet med mellommåltider kommer jo ikke når du ligger hjemme i sofaen.. Det kommer når du er på farta! Du skal kjapt inn, ut og videre, og du trenger noe konkret du kan plukke med deg fra butikkhylla! Well.. Here you go!

Petbe_20140731 1851 002

Oppskrifter blir overflødige i dette tilfellet.. Det er jo rett og slett bare matvarer du plukker opp på butikken, fiks, ferdig, spis. Men disse kombinasjonene er altså gode løsninger når du trenger noe næringsrikt og smått mettende, som gjør at du holder koken frem til lunsj, middag eller kvelds.

1. En pakke med skinke og en frukt.

Min kommentar: Dette kjøper jeg ofte! Personlig liker roastbeef best, gjerne med cherrytomater på si! Til dessert blir det et eple eller en pære, pluss litt blåbær på en god dag. Og nei, man er ikke rar når man spiser en hel påleggspakke. Ikke sånn veldig i hvert fall.

2. Grovt rundstykke med makrell i tomat.

Min kommentar: Grove rundstykker smaker godt, og finnes hos de fleste. Makrell i tomat er etter min mening undervurdert, både pga. pris og anvendelighet, men også næringsinnhold. Her får du sunt fett og protein for en billig penge, akkompagnert med en helt ok sunn tomatsaus.

3. Skyr.

Min kommentar: Alltid en vinner. Det skal sies at melkeprodukter krangler litt i magen min, så personlig slår jeg til med en Skyr kun en gang iblant. Men et supert måltid for de som funker på melkeprodukter (lucky you!)

4. Sjokomelk.

Min kommentar: Etter trening er faktisk sjokomelk en skikkelig vinner. Naaam!

5. Egenkomponert salat!

Min kommentar: Salat er mer enn grønne blader og noen få maiskorn. Miks sammen din egen supersalat med deilige råvarer som både metter og smaker godt.

6. Nøtter.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Min kommentar: En neve (okei, et par da) metter godt, og er en god løsning for mange når de er på farta. MEN, er du som meg, og blir bitt av nøttebasillen, styr unna. Jeg er sånn.. Null nøtter, alle nøttene. Enten, eller, nothing in between. Ikke alltid like bra, hehe.

7. Cottage cheese med bær.

Min kommentar: I likhet med Skyr, melkeprodukter kan være en god løsning på farta. Ved å kjøpe en boks cottage cheese og en pakke bær får du litt mer mat enn bare en Skyr.

8. Energibar.

Min kommentar: Denne kan gå begge veier.. Det er mange greie alternativer der ute, også er det maange ikke fullt så greie. Jeg ville foretrukket mellommåltid 1-7 lenge før denne, men når det er sagt – en bar har sin plass når man er i beit!

Håper dette gav deg litt inspirasjon til ulike mellommåltider du kan plukke med deg fra butikken i disse eksamens-dager 🙂

Jeg kan jo runde av denne #matmandagen med å nevne min opptreden på TV2 Nyhetskanalen i dag, som jeg flagget på min Instagram (@piaseeberg).

Fikk karret meg til et bilde i studio etter sending. Moro for meg, men folka i studio ble nok litt lei, hehe.
Fikk karret meg til et bilde i studio etter sending. Moro for meg, men folka i studio ble nok litt lei, hehe.

Jeg var invitert sammen med Jorun Sundgot Borgen for å snakke om og rundt denne saken. Noe jeg ikke fikk sagt på direkten er hvor sinnsykt bra jeg syns det er at hun står frem! Det er klart at hennes historie er et ytterpunkt, men vi skal ikke kimse av at svært mange av oss unge jenter (og etter hvert gutter) kjenner på presset om å trene mer, spise sunnere, se sånn og sånn ut.. Haaallo liksom, det er grenser for hvor «perfekt» alt skal være. Til slutt blir du en fange i ditt eget hode, og hvis ting går riktig, riktig ille kan du ende opp slik som Marianne. La oss prøve å unngå det? Som jeg sa på snappen i dag, 1-0 til folkehelsa etter dagens innslag!

Over og ut 🙂

 

 

 

 

Flere
Artikler