#matmandag – to grønnsaksfavoritter på grillen

Som de fleste kanskje har fått med seg har jeg en greie for grilling om dagen. I dagens #matmandag viser jeg dere mine to grønnsaksfavoritter om dagen, som går igjen (og igjen, og igjen, og igjen) til grillmåltidene i heimen. Er det bare meg som syns sånn cirka alle grønnsaker på grillen blir diggere? Samtidig har jeg ikke tid til å putte en million greier på et grillspyd hver gang, dandere det i flotte former eller krydre alt mulig med hummer og kanari, så jeg er avhengig av, som alltid, at fremgangsmåten er enkel, digg, næringsrikt. 

So here we go!

  • Grønnsaker i folie

Dette. er. genialt. Lager seg selv, og smaker dødsdigg nesten uansett hva man slenger sammen. Hakk opp de grønnsakene du ønsker (rødløk og purreløk er et must hos meg), og pakk de sammen i sølpapir. Tilsett noen dæsjer med chevré her og der, og krydre gjerne med litt salt, pepper, oregano.. det du liker og har i skapet.

grillinggrilling2

Parmesan funker også forresten 🙂 

grilling3

Voilá og hurra for det ferdige resultatet. 

 

Tomat og mozzarella

Favorittnummer to er en gjenganger, men tidvis har jeg en tendens til å glemme den bort – tomat med mozzarella (den faste typen) og basilikum.

mozzanam

Mozzarella er superdigg, og ikke minst enkelt, fordi man kan spise den som den er. Den har et høyt proteininnhold, med cirka 25 gram protein per 100 gram ost (til sammenlikning er det cirka 20 gram protein per 100 gram kylling), og inneholder vitaminer og mineraler som er bra for deg. Det er verdt å nevne at osten også inneholder en del fett (hvor mye avhenger litt av hvordan type melk den er laget på), men fett er jo et viktig næringsemne vi trenger å få i oss, så ikkeno`gærent i det. Denne retten er så fresh og digg – som en funfact kan jeg avsløre at det er ekstremt passende dagen derpå, med litt ekstra salt og pepper på.

Kilde: Matvaretabellen.no. 

parmesant

parmensan2

parmesaneriet

DETTE

Jeg kjøpte meg jo nylig gassgrill, og den blir flittig brukt, men jeg er ikke fremmed for litt grillings i parken heller. Disse to rettene funker fett da også – mang en gang har jeg hatt med meg grønnsaker i folie og mozzarella og tomat i boks, og jeg kan avsløre at det funker minst like bra. I helgen valgte jeg og mannen å grille litt kylling ved siden av, men her her stiller du jo fritt – når jeg tenker meg om, denne #matmandagen kan muligens gå innunder meatfreemonday? 😀

There`s a first for everything… 

Ha en nydelig mandag dere – ny uke, nye muligheter!

Flere
Artikler