Slik mekker du enkelt en smartere versjon av arme riddere

Reklame ism. Prior

Jeg oppdager stadig nye måte å bruke egg på, og sist ut er en smartere variant av «kosefrokosten» arme riddere. Det var en leser som minnet meg på denne oppskriften for leenge siden, men jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått mekket den – før nå? I dagens #matmandag gir jeg deg oppskriften!

Egg kan jo brukes til så mangt, og denne oppskriften slutter seg til arkivet med ting man kan bruke egg til for å lage noe digg, smart og sunt – egg inneholder alt kroppen vår trenger, med unntak av vitamin c, som du enkelt får i deg via andre ting – for eksempel gjennom bær, som jeg har brukt som tilbehør i denne oppskriften. Egg er jo i tillegg noe de fleste liker godt, i en eller annen form, så er det noe som bør være en del av kosefrokosten også i jula, så er det egg.

Men jo, tilbake til oppskriften; sett i etterkant føler jeg dette er den perfekte kosefrokosten nå i førjulstiden, som i tillegg består av bra næring. Det gjør det enda sunnere å kose seg?

Du trenger (til to personer).. 

2 brødskiver

1 egg

2 spiseskjeer Sukrin Gold (eventuelt vanlig sukker)

1 dl mandelmelk (eventuelt vanlig melk)

1 ts kanel

1 ss smør til steking

Slik gjør du

  • Jeg startet med å vispe sammen egg, sukker, kanel og mandelmelk, for deretter å helle det i en form.
  • Deretter dyppet jeg brødskivene, en etter en, ned i blandingen, og lot de ligge cirka 30 sekunder for at blandingen skulle trekke skikkelig inn.
  • Deretter tok jeg de rett over i stekepannen (som allerede var varm), og stekte de gyllenbrune på begge sider.
  • Serveres med friske bær og en dæsj gresk yoghurt, som jeg har gjort her, eller bare med syltetøy på siden – whatever floats your boat?

Dette var SÅ godt! Perfekt som kveldsmat de dagene du trenger noe ekstra.. kosete. Eller som frokost, eller som lunsj, tja, det meste.

I dag startet jeg dagen med å sove til jeg våknet (en luksus jeg som regel unner meg etter en festlig helg, hvis jobbhverdagen tillater det), før jeg deretter gjorde litt jobb i senga mens jeg drakk en kaffekopp.

Sakte, men sikkert kom jeg meg på trening, gjennomførte en overrraskende bra styrkeøkt, før jeg siden tuslet hjem, jobbet, spiste brødskrive med makrell i tomat til lunsj, jobbet litt mer, og ja.. her har jeg sittet siden. I kveld leker jeg med tanken om å prøve meg på årets første skitur, dra på besøk til en venninne, gå tur, handle julegaver.. eller bare chille hjemme.

Kjenne jeg meg selv rett blir det nok sistnevnte, hehe. Takk for kommentarer fra dere på forslaget mitt om digital detox, og generelt for at dere er aktive og engasjerte i reisen min med boka og det hele – det varmer så innmari, og ja.. det betyr faktisk alt, for å være ærlig. Denne uken skal jeg skrive mer om hva jeg landet på når det kommer til den digitale detoxen, jeg skal dele noen tanker om ukas episode av Treningspodden, som handler om overspising, og jeg skal dele flere kjappis-økter som vi alle kan ty til i juleuka. Hyl ut om det er noe spesielt du vil høre mer om?

God mandag, fintfolk?

 

 

 

 

 

Flere
Artikler