Mentale verktøy jeg tyr til for å få dreisen på den kommende treningssesongen

Inneholder reklame for egen bok.

Heisann hoppsann dere, og velkommen tilbake til hverdagen!?

Eller, nesten da – vi har enda noen timer igjen av denne fantastiske fridagen. FOR en påske vi har hatt!

Håper du har storkost deg på beste vis, men at du også kjenner at du er klar for å komme i gang med hverdagen igjen. Jeg gleder meg til å bæsje normalt (er det bare meg som blir fucka i magen av rundstykker til frokost, kanelboller til lunsj og påskeegg til middag?), møte kunder igjen (generelt å jobbe igjen, egentlig), fortsette på de planene jeg satte i gang før påsken, og ikke minst; ønske de gode treningsrutinene velkommen tilbake!??

Og sistnevnte tenkte jeg å dele litt tanker rundt i dag. Jeg føler jo selv at jeg har blitt over gjennomsnittet dreven på dette å komme seg opp på hesten igjen etter ferier, og veien er kort til heia meg-følelsen. Grunnen er vel at jeg jobber med det jeg gjør, men også at jeg har skrevet en bok om nettopp dette. Boken min Bli din egen PT er laget nettopp for at de gode treningsrutinene dine skal vare hele året, der selv klassiske feller som dryge ferier, masse kos og annet fokus ikke kommer i veien for deg og dine gode rutiner. Jeg skrev om dette etter jul og nyttår også, og deler derfor de samme øvelsene på ny. Mer om de to kan du lese i boken min, og jeg tar det for gitt at dere som har boken allerede har evaluert første del av treningsåret 2019, og har en viss tanke om hva dere har lyst til å fylle de neste månedene med?

Så, for å glede deg til den kommende treningssesongen bør du gjøre følgende..

  • Dobbeltsjekk treningsidentiteten din, og at du fortsatt blir trigget og motivert av den «fremtidige» treningspersonen du jobber mot å bli. 

Om du ikke skjønner et kvekk av hva jeg snakker om, les boken eller sjekk ut dette innlegget, der jeg går i dybden på hva øvelsen om treningsidentitet gjør for motivasjonen din. 

Du kan lese mer om denne øvelsen i dette innlegget.

Grunnene til at denne øvelsen holder meg motivert, og at jeg har god erfaring med den med kunder, er…

Bedre fokus. Dersom jeg blir fristet til å skifte fokus med min egen trening, eller kjenner meg nedstemt over å ikke prestere, prøver jeg å være god på å gå tilbake til treningsidentiteten jeg opererer etter, samt treningsmålene mine, som alltid gir meg en realitycheck. De minner meg på hvorfor jeg gjør det jeg gjør, og hvorfor jeg velger bort andre ting. Med andre ord, jeg holder meg på én vei lenge nok til å faktisk oppleve progresjon, og dermed mestring.

Motivasjon. Øvelsen trigger meg til å komme meg på trening. Den gir meg en grunn til hvorfor jeg skal stå opp en time tidligere, få inn en kjapp økt i lunsjen eller kjøre tung styrke når det ikke frister. Det er ikke fordi jeg kjenner verken tvang, press eller forventninger fra noen, annet enn meg selv; en positiv og sunn forventning til at jeg evner å drive min egen utvikling fremover.

Den gir meg kontroll. I mine øyne er dette en særdeles logisk måte å jobbe på. Tanken med trening, både for meg og de som eventuelt vurderer å begynne, er jo å oppnå noe – en endring – hvorfor ikke ta kontroll over den utviklingen i så stor grad som mulig? Videre gjør denne øvelsen treningsreisen morsommere, og du kjenner etterhvert selv hvordan du opererer og tar valg basert på din egen fasit, fremfor noe noen andre har bedt deg om.

Når du vet hva du ønsker å fokusere på frem mot sommeren, er det også lettere å sette resultatmål og handlingsmål deretter. Dette er altså konkrete ting du skal oppnå og gjøre for å etterleve treningsidentiteten du ønsker å oppnå. Treningsidentiteten min har endret seg litt siden jul, rett og slett fordi det har skjedd noen endringer i livet som gjør at det blir naturlig – men jeg har bakt inn endringene selv, med tilhørende handlingsmål og resultatmål. På den måten har jeg fortsatt en god følelse av å ha kontroll, og jeg vet hvorfor jeg skal ha lyst til å dra på trening i morgen, neste uke og neste måned.

Altså, jeg motiverer meg selv. Og det er målet! 

Dersom du vil lære mer kan du sjekke ut og kjøpe boken min her.

Jeg anbefaler den, logisk nok, til alle (no shame), og mener at 349 kr for å ha sjangs i havet til å bli sin egen PT, det er ganske innafor – i mange tilfeller er det ikke halvparten av én PT-time engang, just sayin´?

Dersom du har boken og følger opplegget, del gjerne tanker og spørsmål med meg – det blir jeg utrolig glad for! Denne våren får leserene et nytt styrkeprogram, som bygger på det første, samt en strikkøkt og forslag til kondisøkter man kan gjøre som passer sesongen – ikke minst vet jeg at de utstyrsfrie sommerøktene også er geniale på denne tiden av året.. på tide å bli kompis med egenvektstrening igjen?

I morgen deler jeg et innlegg om kosthold, og hvordan jeg tenker du på best mulig måte kommer deg «opp på hesten» igjen, uten å spise torsk og brokkoli i en uke. Jeg har så altfor dårlige minner av meg selv om er «streng» i mitt eget hode, der jeg sier til meg selv sånn «nå er kosen over ass, nå skal jeg skjerpe meg, og være litt streng med meg sjæl i noen uker. Da blir  jeg stolt over meg sjæl, og fornøyd med resultatet».

.. skjedde jo aldri. I beste fall spiste jeg dritkjedelig mat i to til fem dager, før jeg kastet meg over alt som kunne krype og gå av sukker, fett, kalorier og karbohydrater, frem til jeg hadde spist opp «innsatsen» jeg hadde lagt ned de foregående dagene, og vel så det. Tips? Dropp det.

Vi skal fortsette å kose oss og nyte maten vi spiser – vi skal bare bytte ut noen ting med noe annet.

Ut med feriekosen, inn med hverdagskosen – vår og sommer 2019, vi gleder oss!? ? ? ? ?

 

Flere
Artikler