Min første podcast!

… eller okei da, ikke min helt egne, men det er den første podcasten jeg noensinne har gjestet. Og DET er stas! 😀

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.39.26

Fantastiske Sara er både forfatter, crossfiter og Paleo-entusiast, og blant annet dama bak bloggen paleoliv.no. Gleden var stor da hun sendte mail og spurte om jeg ikke ville gjeste podcasten hennes – eeeh, seff?! Dritstas!

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.39.33

HØR HELE EPISODEN HER! 😀

Jeg elsker jo konseptet med podcaster, og har som regel en og annen rullende på øret når jeg rusler fra det ene stedet til det andre. Drømmen er å starte en selv, men når jeg enda ikke har kommet så langt, så er det gull verdt å få lov til å bidra på andre sin. Og jeg er i fint selskap – bare sjekk alle de interessante menneskene hun har snakket med før meg! Jeg har allerede noen favoritter…

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.43.25

Denne så du kanskje komme? Hehe. Cecilie har hatt sertifiseringskursene mine i mental trening, både level 1 og 2, og jeg vet hva denne dama er god for – er det en podcast du skal lytte til, så er det denne! Hodet ditt vil takke deg etterpå.

 

Jeg er ikke noe Paleo-forkjemper altså, her i gården er det jo alt med måte som gjelder. MEN, jeg er veldig fan av å plukke det beste fra alle alle verdener, seff også Paleo.

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.44.51Grunnprinsippene er jo uten tvil bra for oss, og den perioden jeg fulgte (eller, prøvde ihvertfall) et Paleo-kosthold oppdaget jeg en flust av nye måter å «være sunn» på, som hvordan jeg fikk inn mer grønnsaker i kostholdet, smarte matpakker, gode middagsoppskrifer.. ja, i det hele tatt. Denne podcasten gir mange gode tips til hvordan man kan være sunnere, rett og slett.

 

Jeg oppdaget Julies to kokebøker og blogg når jeg gjorde en sak om henne for Hjemmet Helse.

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.48.33

Siden da har jeg fulgt henne i rykk og napp, og lar meg ofte inspirere. Det jeg liker så godt ved Julie er filosofien hennes rundt dette med kjøtt – hun jobber for at vi skal spise mindre kjøtt, og se flere muligheter i matlaging som ikke innebærer kjøtt. Samtidig er hun ikke helt motstander av det heller, og mener en gyllen middelvei er tingen. Dette inspirerer meg i langt større grad enn fanatiske veganplussvegetarianere! Litt det samme som i treningsverdenen, når jeg tenker meg om.. folka som står for balanse er kule!

 

«Jeg kan ikke ha sjokolade hjemme, har ikke tv og gjør forpliktende avtaler om trening og fjellturer som jeg ikke kan snike meg unna. Jeg er ekstremt bedagelig anlagt, og har en master i atferdsvitenskap som også er hobby, jobb, venn og lidenskap. Kunnskapen om atferd brukes for å få et vassere liv i en verden fyllt av fristelser. Denne kunnskapen ønsker jeg å formidle til deg som også er glad i sjokolade, som av og til ser for mye på tv, og som er «bedagelig anlagt» – og som ønsker å få bedre vaner. Vi er alle i samme båt, men det er måten vi ror på som er forskjellig. Også heter jeg Bergljot Rosvoll, og har følgende slagord for dagen: «Ikke la PERFEKT stå i veien for BRA!»

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.53.17

Nydelig, hæ? Dama har en master i atferdsvitenskap, og brenner for å hjelpe andre mot å endre vaner og atferd mot en sunnere utgave av seg selv. Personlig mener jeg denne type kunnskap slår bicepscurls, antall reps og oppskriften på antall makronæringsstoffer i maten du spiser, anytime.. vi vet jo alle hva som er sunn mat, og hva som er bra trening – magien ligger i å sette ut i praksis det vi vet er bra for oss. DET kan nok denne dama hjelpe oss på god vei til – la oss begynne med denne podcasten!

 

Kanskje sist, men på ingen måte sist.

Skjermbilde 2016-02-17 kl. 17.59.41Inger er toppen, og det har jeg ment helt siden jeg begynte å lese bloggen hennes for mange herrens år siden. Gøy å høre skravla hennes gå, om temaer som jeg vet vi alle tenker på. Fin oppvarming til vi sees om noen dager dette, Inger 😉

So there you have it – jeg skulle egentlig bare skrive litt om min egen gjesteopptreden jeg, men klarte ikke å la være å trekke frem flere av disse superdamene etterhvert som jeg har lyttet. Takk Sara, for at du har satt i gang dette – for min egen del settes det STOR pris på, og vet jeg at jeg ikke er alene om. Keep it up!

Ha en herlig kveld videre dere! Jeg og inhalatoren min holder fortsatt stand, og vi kan dessverre ikke melde om noe særlig forbedring enda.. kryss fingrene for at morgendagen bringer frisk energi! 

P.S I min episode snakker jeg om bøker jeg leser på min Kindle, som har gitt meg særdeles mye i form av inspirasjon, kunnskap, motivasjon og lærdom – et eget innlegg om disse kommer 🙂

 

 

Flere
Artikler