Musikken som får meg gjennom løpeturen

I samarbeid med Telenor Yng

Musikk er alfa omega for min del når det kommer til trening, både i forkant, underveis og tidvis i etterkant også. Det er et nyttig verktøy når målet er å fremkalle ulike følelser og sinnsstemninger, som i en treningssammenheng gjerne innebærer «gogogo»-modus, hehe. Som jeg fortalte tidligere i uken begynte jeg denne uka å lukte litt på løpesesongen igjen, og er det noen treningsøkter som hvertfall krever musikk, så er det løpeøkter – spesielt nå som vi har vært igjennom en lang høst og vinter, beina er litt ekstra treige, og vi må jobbe med motivasjonen for å legge ned innsatsen som trengs for å spikre løpeformen.

Det er fullt mulig for oss alle, vi bare trenger litt ekstra driv for å komme oss over dørstokken.. henda i været for bra musikk! 

Jeg var på sesongens første løpetur denne uka. Mandag morgen, klokka var 06.30, og øya gikk i kryss de første 500 meterne. Jeg hadde selvfølgelig ikke husket å tenke på å mekke en «løpespilleliste» (hei blåmandag), og offline-listene mine var musikk som er en styrketreningsøkt verdig. Ikke løping.

pic soo

Rap og lounge-musikk funker liksom ikke like bra når man løper som når man trener styrke. Jeg trenger tempo!

Derfor tok jeg meg fem minutter til å sette sammen en spilleliste jeg visste ville trigge meg til å gi jernet. Følte jo på sett og vis at jeg satte standarden for løpesesongen 2017 med denne turen – no guts, no glory!

Her er sangene jeg gikk for – disse MÅ du ta med deg neste gang du skal på løpetur!

Eminem – Cinderella man

Duke Dumont – Ocean Drive

La Bouche – Sweet Dreams

MisterWives – Reflections Gryffin Remix

Eminem – Till´I Collapse

The Disco Boys – For You

Burak Yeter – Tuesday

Years and Years – Gryffin Remix

DVBBS – Tsunami

Vipps – problem solved! En ekstra fordel for min del i denne sammenhengen var jo at jeg takket være Telenors nye Yng-abonnement og kan streame så mye musikk jeg vil, uten at det går utover datamengden. For er det bare meg som må ha tilgang til hele Spotify, hele tiden? Blant annet på grunn av problemstillinger som den overnevnte – det er viktig for meg å kunne høre på akkurat den musikken som passer meg, når det passer meg.

Når jeg sto der, midt i løperuten min, og var keen på å velge den musikken jeg visste ville motivere meg der og da, i akkurat den rekkefølgen jeg ønsket.. så kunne jeg det. Jeg mekket en spilleliste på null komma niks, og slapp å tenke på at jeg underveis i turen kom til å bruke opp verdifull data på å streame musikken underveis – najs!

Kjenner jeg dere rett er det nok flere som begynner å snuse på løpesesongen as we speak, og jeg liker tanken på at det er flere av oss i samme båt. Utover «kom i gang»-tipsene jeg delte tidligere i uken tenker jeg at dette med musikk er ganske sentralt ass.. søk etter de sangene du kjenner at virkelig trigger noe i deg, og bruk de for det de er verdt!

For altså.. hate to break it to you, men årets første løpetur er seig, musikk eller ei. 

Så derfor – jo før vi kommer i gang, jo bedre – god trening!

Telenor-Infoboks-De-Nye-2017-P2-v1

 

Flere
Artikler