Nå er det på tide å gjøre noen endringer

Dere som følger meg, og hører på Treningspodden, vet et og annet om hvordan jeg trener om dagen. Målet er å bli sterkere i knebøy og pullups, og dermed starter som regel hver styrkeøkt med nettopp disse øvelsene. Deretter har jeg gjerne fulgt opp med andre øvelser og flere repetisjoner, som gjør at jeg mer eller mindre trener hele kroppen på hver økt, og får trent både litt tungt og litt lettere. Nå er det på tide med litt endringer!

Grunnen er enkel – jeg begynner å bli lei av mitt eget oppsett. I tillegg er ikke treningshverdagen like forutsigbar nå i desember som andre måneder i året, så jeg trenger mer frihet til å flekse øktene mine. Derfor gjør jeg følgende; tunge pullups og knebøy består som starten på alle øktene. Hvor tungt varierer jeg ut i fra dagsformen, men i snitt går jeg for to tunge (2-4 reps x 4-6 sett) og en litt mindre tung (men fortsatt tung) økt (5-8 reps, 3-5 sett).

log

En liten digresjon; Det er faktisk mye forskning som viser like god eller bedre fremgang i styrke, samt muskelvekst, hos de som lar dagsform styre treningsintensiteten på den aktuelle dagen. Dette fordrer at grunnleggende treningsprinsipper er på plass som en grunnmur, og så lenge de er det er jo det hele ganske logisk – man gønner på de dagene man kjenner man har lyst og trøkk til det, og tar de litt roliger de dagen kroppen sier det motsatte.

Bare pass på at det er kroppen som sier brems isåfall, ikke viljestyrken 😉

Utover dette skal jeg la dagsform og lyst bestemme hva jeg skal gjøre for å få en god økt. Den ene dagen er det kanskje å kjøre en høyintensiv crossfitøkt, den andre dagen er det kanskje «pumpetrening» på rumpe og lår. Kanskje jeg til og med drister meg inn i et eller annet apparat, for variasjonens skyld – holy moly!??

Men i all hovedsak, og det jeg tenker kan være smart å la seg inspirere litt av, er dette med å implementere fleksibilitet i treningshverdagen, og at det er fullt mulig også når man jobber mot et konkret mål. Det er til og med hensiktsmessig! Javisst hadde man kanskje kommet i mål enda kjappere om man optimaliserte treningshverdagen enda mer. Men om man ser at den «optimaliseringen» ikke stemmer overens med kravene man møter på andre arenaer (aka. hverdagen – #livetskjer) er det langt mer effektivt å justere treningen på en slik måte at man holder kontinuiteten oppe, bare på en litt annen måte. For husk folkens; kontinuitet kommer alltid før optimalisering når det kommer til fremgang og velvære på trening!

Vi er jo mer eller mindre hverdagsmosjonister hele gjengen (eller toppidrettsutøvere i eget liv, som jeg liker å kalle det). Optimalisering og beinharde prioriteringer på vei mot treningsmål som er presset på tid.. det får toppidrettsutøverene ta seg av 😉

Med mindre det er viktigere for deg enn alt annet da. Det er en smakssak?

Husk å få med deg dagens tips på Facebook da du – i dag er det video av mandagen «blåmandag»-økt som er på tapetet – MÅ prøves! Sjekk den ut HER.


Få updates, tips og triks på Facebook-siden min HER // Følg meg på Instagram HER // På Snapchat finner du meg under Piapiapiapia // YouTube-kanalen min finner du HER.

Flere
Artikler