Næringsrik høstkos med spreke pannekaker

Høsten er virkelig kommet for å bli, og vet du.. jeg elsker det, jeg. Nesten så jeg føler høsten er blitt min nye favoritt-årstid. Mindre forventninger, mer vanlige dager, hverdag, litt rolige helger, supplert med festligheter, strømpebukser, løpeturer i kald høstløft.. nei, jeg elsker det. Og vet du hva annet jeg elsker? Pannekaker. Og pannekaker + høst, det er match det. Når jeg var på Tenerife testet jeg vanlige pannekaker, med Nutella og det hele, men jeg må faktisk si at jeg liker variantene i dette innlegget bedre ass. Og med hånden på hjertet, det mener jeg. 

Disse ble først gjengitt på bloggen i mars 2016, og har levd sine gode dager helt siden den gang. Har du en sprek pannekakeoppskrift jeg kan teste, kanskje? 

Til to passe sultne mager (evenuelt èn ganske sulten en) trenger du… 

 • Tre egg
 • 100 gram cottage cheese
 • 100 gram havremel (eller en annen type mel)
 • Vann
 • Kanel
 • Kardemomme
 • Gjerne litt søtning, som Sukrin eller Splenda, om du ønsker en søtlig touch på det hele.
 • 200 gram frosne bær

Slik gjør du

Tja, ikke så mye hokus pokus her altså. Begynn med å ta ut 200 gram bær, enten tidligere på dagen eller tin de på en eller annen måte, slik at de ikke er frosne når du skal nyte de sammen med pannekakene. Bland sammen egg, cottage cheese, havremel og litt vann. Deretter krydrer du med kanel og kardemomme. Jeg tok cirka tre teskjeer med kanel, og to teskjeer kardemomme. I tillegg tilsatte jeg et par teskjeer Sukrin.

Så begynner moroa – fyr opp stekepanne, sleng oppi et par klatter med smør (eller hva du enn måtte foretrekke å steke i) og stek i vei! På forhånd har du tilsatt så mye vann at røren er forholdsvis flytende. Dette gjør det lettere å få de tynne, og da blir de også ferdig raskere. Vinn, vinn. Så da steker du de frem, en etter en, og ser herlighetene bli til foran øynene på deg.

Og voilà! Du sitter igjen med digge, næringsrike, smakfulle og superenkle pannekaker! Disse inneholder masse proteiner fra både cottage cheese og eggene, sunt fett fra eggeplommene og gode karbs fra havremelet. Jeg håper virkelig du liker disse like godt som meg ?

I dag har jeg jobbet hjemmefra hele dagen, med unntak av en tur på trening. Det tok meg cirka 20 minutter å gå, trente, så gikk jeg hjem igjen. På trening gjorde jeg en klassisk Inger-økt, som besto av 4 runder av følgende øvelser..

 • 10 chins
 • 10 frontbøy
 • 10 push press
 • 10 strake markløft
 • 10 utfall fremover
 • 10 fremoverlente ro
 • 10 beinhev

Om du kunne tenke deg noe annet enn pannekaker i dag, eller senere i uka for den saks skyld, sjekk gjerne ut godbitene under. God mandag fine folk, jeg håper den har behandlet dere bra?

Flere
Artikler