Hvis ikke dette er super helgekos, så veit ikke jeg. Selv er jeg på Norefjell med gjengen jeg jobber med, men du skal ikke se bort ifra at disse pannekakene havner på bordet i morgen kveld. Da venter søndagskos med kjæresten, og dette er perfekt søndagskos! Enkelt, næringsrikt og høy kosefaktor!
Til to passe sultne mager (evenuelt èn ganske sulten en) trenger du…
- Tre egg
- 100 gram cottage cheese
- 100 gram havremel (eller en annen type mel)
- Vann
- Kanel
- Kardemomme
- Gjerne litt søtning, som Sukrin eller Splenda, om du ønsker en søtlig touch på det hele.
- 200 gram frosne bær
Slik gjør du
Tja, ikke så mye hokus pokus her altså. Begynn med å ta ut 200 gram bær, enten tidligere på dagen eller tin de på en eller annen måte, slik at de ikke er frosne når du skal nyte de sammen med pannekakene. Bland sammen egg, cottage cheese, havremel og litt vann. Deretter krydrer du med kanel og kardemomme. Jeg tok cirka tre teskjeer med kanel, og to teskjeer kardemomme. I tillegg tilsatte jeg et par teskjeer Sukrin.
Nom, nom.
Så begynner moroa – fyr opp stekepanne, sleng oppi et par klatter med smør (eller hva du enn måtte foretrekke å steke i) og stek i vei!
På forhånd har du tilsatt så mye vann at røren er forholdsvis flytende. Dette gjør det lettere å få de tynne, og da blir de også ferdig raskere. Vinn, vinn. Så da steker du de frem, en etter en, og ser herlighetene bli til foran øynene på deg.
Og voilà! Du sitter igjen med digge, næringsrike, smakfulle og superenkle pannekaker! Disse inneholder masse proteiner fra både cottage cheese og eggene, sunt fett fra eggeplommene og gode karbs fra havremelet. Jeg håper virkelig du liker disse like godt som meg 🙂
Denne oppskriften ble først gjengitt her på bloggen i mars 2016 🙂