Når legger man babyen til å sove på eget rom?

Inneholder reklame ism. Princess

Dr. Google sier litt forskjellig, men at seks måneder kan være et fint sted å starte – samtidig kommer det jo an på en heeel del greier.

Type familie, preferanser, babyen.. ja. Jeg har ihvertfall fått for meg at mini sover potensielt langt bedre uten lyder og lukter fra meg og mannen når han skal inn i den dype, gode søvnen. Derfor skal jeg i dag teste å la han sove på eget rom.. uææ, haha. Han er jo seks måneder rundt disse tider, og sover trygt og godt i senga når han først havner der ?

Jeg har riktignok en voksenseng på barnerommet han skal inn på, samt en babycall med video som lager lyd så fort mini typ.. rører på seg, hehe. Så i praksis blir kanskje ikke den opplevde forskjellen så stor – sengen er den samme, leggetid- og rutiner forblir de samme, og det er vel stor sannsynlighet for at jeg ihvertfall de første ukene blir sovende sammen med han på rommet hans etter første amming – fint å ha muligheten, både fordi jeg jo er trøttstrømpe når jeg ammer på natta, men også for hans del. Jeg innbiller meg at han sover lengre strekker når han er uforstyrret utenom nattmåltidene..? Og skal ikke legge skjul på at jeg tror og håper at jeg også får bedre søvn?

Jeg har tenkt på dette en liten stund, og her er noen tips jeg har dratt nytte av (men som jeg ikke aner om funker ettersom jeg ikke har testet enda, lol) – men kanskje du som er i samme situasjon kan dra nytte av de ??

  • Planlegg og vær forberedt. Jeg hadde ikke testet ut dette om vi ikke hadde en hjemmehelg foran oss med null planer. 
  • Holde på alle rutiner. Jeg har lest et sted at man skal prøve å ikke gjøre mer enn én endring av gangen, så da tenker jeg det er fint at alt annet forblir det samme. Leggetid, kveldsrutiner, etc. 
  • Gjøre miljøet så kjent som mulig. Kanskje hadde prosjekt «sove på eget rom» vært tøffere om han typ skulle sove i en ny seng? Kosekluter, bamse, dyne osv er det samme, så miljøet er kjent og kjært ?
  • Gjøre senga lun og god. Jeg kjøpte en sånn koseelefant på nett, et slags babynest uten enda, som gjør senga trang og god, i tillegg til kantbeskytter på sprinkelsenga. I tillegg har jeg dundyne (fra Princess, se rabattkode nederst i innlegget) og sovepose/kjole. 

.. og så langt har jeg kommet, hehe. 

Legger ut et bilde på Instagram i dag der jeg håper jeg får litt flere tips og erfaringer. Gøy å drodle litt med dere rundt de tingene her, selv om alle gjør ting på sin egen måte. Er det én ting jeg har lært av livet med bebiss, så er det at det som funker for noen, ikke nødvendigvis funker for meg, hehe. 

Jeg krysser ihvertfall fingrene for at natten i natt blir en positiv opplevelse! Tvi, tvi!

Hos Princess får du 200 kr i rabatt på dundyne til barn hvis du bruker koden PIA. Klikk her inn her for å sjekke ut dundyner, samt andre favoritter jeg plukket ut til barnerommet når jeg innredet det

Dagen i dag startet med litt jobbings – spilte inn et par samarbeid og gjorde Treningspodden med Silje. Nå har jeg spist lunsj og skal henge litt med baby, før jeg håper jeg rekker litt styrketrening og tur i skogen senere i dag.

Altså, hvor digg ser ikke denne ut? Laks, spinat, kikerter, kokt potet, litt kålrabi, creme fraiché, soyasaus, sesamfrø.. nam!

God fredag, fine folk ?

Flere
Artikler