Om påskeplaner, fjellkos og frykten for å spre feilinformasjon

Ah – halleluja! Endelig er påsken 2016 i gang!

Jeg og mannen sov til vi våknet (som forøvig er verdens beste greie), før vi poppet opp av senga, mekket en superfrokost, pakket bagene og kastet oss i bilen.

Nå er jeg trygt plassert på familiehytta, før siste delen av påsken tilbringes på et annet, og noe mer festlig fjell. Alt i alt er det duket for en påske med både rolig familietid og litt mere festlig lag, noe som igrunn passer meg utmerket! De neste dagene skal jeg kose meg med skiturer, treningsøkter her på hytta, masse god mat, påskeegg og Netflix. Det blir en del jobbing også, men fordi Playblogg er sånn cirka verdens kuleste arbeidsgiver får jeg lov til å jobbe fra hyttestua.

bloggklar2 bloggklar1 bloggklar3 bloggklar4

I går kjørte jeg en SUPER styrkeøkt på bein, som jeg har lyst til å dele med dere. Ble for langt å ta den med i dette innlegget, så den kommer som en egen en i morgen. Burde prøves! Du kommer til å takke meg – baksiden din derimot, vet jeg ikke om kommer til å bli så glad.. ihvertfall ikke de to første dagene etter økta 😉

En siste ting dere… i går skrev jeg jo også et innlegg om dette med påskekos, og mine tanker om hvordan jeg har planer om å kose meg maksimalt i påsken.

PicMonkey Collage

Det siste tipset, om å unngå den verste kleinheten, ble plukket opp av en farmasistudent, som påpekte at kombinasjonen av Paracet og alkohol kan være uheldig for noen. Etter litt research sitter jeg igjen med et inntrykk av at ja, i ytterste konsekvens kan komboen av smertestillende og alkohol være uheldig. Paracet er dog det mest harmløse å innta, som også Jørg Mørland, divisjonsdirektør ved divisjon for rettstoksikologi og rusmiddelforskning ved Folkehelseinstituttet, opplyser i denne saken, men ja.. som blogger skal man være påpasselig med «tipsene» man gir, og da vil jeg heller være litt føre var. Som igjen fører meg til det kanskje beste tipset av dem alle…

Hent inspirasjon fra oss bloggere, men finn fasiten i deg selv. 

For husk at bloggen min, og alle andres, er vår egen nettside, der vi har den luksusen av å kunne kombinere personlige erfaringer og tips med all den kunnskapen vi (eller, mange av oss ihvertfall…) sitter på. Jeg har tatt et valg om å ikke «la meg skremme» fra å dele mine personlige erfaringer, i frykt for å dele noe som er feil eller som noen er uenige i. Men merk mine ord, tanken på å spre feilinformasjon gir meg grøsninger inn til ryggmargen. Samtidig tenker jeg på meg selv som ganske så pysete om jeg lar være å dele av meg selv og det jeg tror andre kan finne glede i, bare fordi jeg er redd for å få litt motgang. Tenk om alle de menneskene jeg og vi blir inspirert av hver eneste dag ble sittende hjemme med glidelås foran kjeften, bare fordi noen kom til å være uenige, eller påpeke en feil her og der? Nei, jeg, og alle andre bloggere, for den saks skyld, har tatt et valg om å gi av oss selv, og da får vi søren meg tåle å stå i det også.

For vet dere hva det verste som kan skje er fornoe? At vi lærer av det!

Så beklager jeg at det kommer et Paracet-tips i ny og ne.. da er det godt jeg har oppegående lesere som deler av sine fagkunnskaper 😉 For er det en ting jeg er for, så er det at vi alle lærer av hverandre!

Understreker viktigheten av å tørre å være åpen og kritisk til egen kunnskap. Det vil si – om jeg av en eller annen merkelig grunn, dog basert på mine personlige erfaringer og mitt eget livssyn, hadde uttalt at banan var uheldig for det norske folk.. for så å få halve, om ikke hele, treningsnorge imot meg, og det med god grunn.. så hadde en naturlig reaksjon for min del vært å være ydmyk, samt innrømme en viss grad av urimelighet i egne påstander. Det er vel kanskje her forskjellen ligger – noen har som mål å en vinne diskusjon, mens andre har som mål å finne den beste kunnskapen. 

Nei, her kunne jeg skrevet i evigheten – setter en strek der. God lørdag godtfolk! Sees til tidenes styrkeøkt på bein her på bloggen i morgen 😀

Foto: Rasmus Kongsøre
Foto: Rasmus Kongsøre

Flere
Artikler