Oppskrift: hjemmelagde potetpannekaker

Hei, venner ?

Tidligere denne uka lagde jeg potetpannekaker, inspirert av Christer Rødseth som gjestet God Morgen Norge for noen uker siden.


Potet er jo en fantastisk grønnsak, og det er synd at den fikk et dårlig rykte på seg for en tid tilbake – meget ufortjent! Poteten inneholder veldig lite kalorier (kun 80 kalorier per 100 gram kokt potet, for spesielt interesserte – til sammenlikning inneholder samme mengde kokt ris ca 145 kalorier), for de som er opptatt av det, samtidig som den metter godt. Den er rik på C-vitamin, jern og kalium, samt fiber, b-vitamin og ulike mineraler.

Heia pottiten!

Anyhuuw.

I disse korona-tider er det vel ikke bare meg som er fristet til å holde på litt mer på kjøkkenet? Disse pannekakene var overraskende enkle å lage, og fikk en digg, nøytal smak som gjorde at de passet like godt med pølse, ketchup, sennep og salat, som til syltetøy og brunost.

Som du ser i den opprinnelige oppskriften hos TV2, sjekk den ut her, trenger du..

  • 2 egg
  • 2 ½ dl melk
  • Ca. 100 g hvetemel (jeg hadde bare havremel og havregryn, så det ble 100 gram av hver – funket meget bra)
  • 125 g kokte moste mandelpoteter, eller andre helst melne poteter (2-3 stk avhengig av størrelse)
  • ½ ts salt
  • ½ ss smeltet smør eller olje

Jeg doblet oppskriften når jeg først var i gang, jeg, og fikk vel 10-12 fullgode lomper, litt tykkere enn vanlig tortillalefser og pannekaker. Typ.. hehe.

Slik gjør du..

  • Først pisket jeg sammen egg og salt, samt tilsatte melken.
  • Ferdigkokte potetene og moste de med en gaffel, før jeg tilsatte de i røra.
  • Mikset det sammen med en stavmikser til en mer eller mindre glatt røre, og vips, så er den klar til steking! Enkelt, hæ?

Denne dagen hadde vi mamma og pappa på en grillings (én meters avstand og hele den regla der, vi overholder alle regler som er), så jeg serverte pannekakene til grillings. Stas å servere egenmekket mat, og alle var enige om at pølsene mettet hakket mer med disse enn med vanlige lomper. Er jo veldig bra med mat i de, og de metter godt.

Vanlige lomper er helt toppen det altså, men hvis du vil 1) lage noe selv, 2) variere de vanlige lompene, 3) lage lomper/pannekaker som metter mer, og 3) ha et lite lager i kjøleskapet som kan brukes til all slags fyll egentlig, så ja.. da er disse perfekte!

Try it! Heia poteten!

Dagen i dag startet med kaffe og havregrøt, før jeg fikk slått ihjel en liten time i mailboksen. Deretter var det ut på trilletur med mini, og nå venter litt bokskriving de neste timene, blant annet et telefonintervju med en som har forsket på delte magemuskler etter fødsel – gøy! I ettermiddag blir det prepp til SOMA MOVE Live, for presis klokken 18 går jeg live med den fine april-gjengen min. Det gledes!

Håper du har en fin torsdag ?

Flere
Artikler