Dette er oppskriften på drømmekroppen 2017

 

Om noen dager, timer, uker, så kommer følelsen av at du «virkelig» skal sette inn støtet.

Juleferien merkes på kropp og sinn, og du er keen på å gå drastisk til verks. NÅ skal kroppen få kjenne det ass.. «denne skrotten skal i form igjen! Og det litt brennkvikt!» Hvis du er ekstra heldig snubler du over en treffende artikkel om hvordan superkorte, effektive økter, en kalorifattig diett og et par piller hver dag hjelper deg på veien, slik at drømmekroppen faktisk er innen rekkevidde. Og det innen en liten måned eller to.

Yes ass!

Du lar budskapet marinere litt i topplokket, og bestemmer deg for å gå for ninja warrior-dietten (med det tilhørende gerilja-programmet) idet du trår på badevekte etter pinnekjøttmiddag nummer tre på en uke.

«År 2017.. det er året det skal skje», tenker du. 

Nei. Bare.. nei. 

For all del – utnytt den motivasjonen du kjenner på 2. januar, når den verste fyllesyken har lagt seg, og du kjenner deg klar for hverdag, trim og sunn kost. Vær gjerne litt ekstra smart med trening og kosthold, men mål om å plante godfølelse raskest mulig. Men aldri, aldri, aldri glem…

Det er de langvarige endringene som gir glede –  kroppen din definerer ikke deg, uansett om du er i januar, april, mai eller november. Du blir lykkeligere om du er glad i din egen kropp. Ikke når du straffer den. 

ey

 

Ikke en kortvarig greie som du skal holde på med et par uker, for så å fire på krava igjen – nei, du skal gjøre endringer som du kan holde livet ut! Det er først når du klarer det, at de langvarige endringene kommer. Det er kanskje morsomt å gå ned noen kilo raskt, men erfaringsmessig er det ikke like morsomt når man går rett opp igjen.

For de fleste av oss er det oppskriften på en psykisk berg- og dalbane vi ikke er keen på å teste.

Når det kommer til trening og kosthold – learn to love it, på en måte som passer deg, din kropp og din hverdag, så vil kroppen din bli et resultat av det livet du liver. Ikke streb etter perfeksjon, verken nå i januar eller i hverdagen ellers. Du er et helhetlig menneske, som skal fylle langt flere roller enn å være en overaktiv mosjonist med en superkropp. Se på sunn mat og trening som noen av de viktigste verktøyene du har til å leve et godt liv og være tilstede for de du er glad i. Energi, tilstedeværelse og selvtillit er det som gir livsglede og relasjoner som varer, selv om magasinforsider og sosiale medier vil ha deg til å tro noe annet. Om noen blir glad i deg for sixpacken din er det mest sannsynlig ikke den personen du vil ha med deg i krigen, uansett.

Om vi tenker at definisjonen på en drømmekropp er en skadefri og velfungerende kropp, så ja, da kan jeg gå med på det – grattis, du har allerede en drømmekropp!

tren

 

Men oppskriften på drømmekroppen 2017 slik du, jeg og resten av mediabildet kanskje tenker når vi hører uttrykket.. finnes ikke. Men da er det ikke kokeboka det er noe galt med – det er ønsket om det ferdige resultatet. En drømmekropp er en merkelig utopi som gir oss dårlig samvittighet, negativt press og et ønske om å være noe annet enn det vi er. Pakk det gjerne inn i så mange motivasjonssitater du vil du.. kroppen er et verktøy for å leve livet. Ikke omvendt.

Ikke stress. Ro deg ned. Gi deg selv en klapp på skulderen for en godt gjennomført julefeiring, og nyt siste rest av 2016. 

For dette året, morgendagens nyttårsfeiring.. den får du faktisk aldri igjen. 

 

Flere
Artikler