Den perfekte økta for deg og din +1!

I månedens ShapeUp deler jeg og Silje en partnertreningsøkt, som vanlig, og på Instagram i dag kan du sjekke ut video av alle øvelsene. Her er økta i skriftlig format, så kan du teste den når du er keen?

Oppvarming som dere ønsker

Start gjerne med litt dynamisk oppvarming, for deretter å gå igjennom alle øvelsene, finne den vekten dere ønsker å jobbe med osv.

Hoveddel

  1. Først er det en buy in på 1000 meter løp eller roing. Om den ene skal gjennomføre hele løpet først, og deretter den andre, bestemmer dere selv, men dere skal altså begge løpe eller ro 1000 m før dere kan sette i gang med resten av økta.
  2. Etter løpet går dere løs på øvelsene under, der det er opp til dere om dere vil kjøre 2, 3 eller 4 runder.

Øvelsene (etter 1000 meter løp per pers) 

  • Kettlebell swings. 20 repetisjoner per pers.
  • Roing med kettlebell. 20 repetisjoner per pers.

  • Burpees over kettlebell. 20 repetisjoner per pers.
  • Amerikanske situps. You guessed it, 20 repetisjoner per pers.
  • Utfall bakover med trekk. 20 repetisjoner per pers, på hvert bein.

Avslutning

Når dere er ferdige med 2, 3 eller 4 runder skal dere avslutte som dere startet – 1000 meter løp eller roing per pers, der det er opp til dere selv om dere vil dele opp distansen, eller løpe sammenhengende.

  • Jeg og Silje gjorde alle øvelsene hver for oss hele veien. Når jeg gjorde kettlebellswings hvilte Silje, og omvendt. Dere kan selvfølgelig jobbe pararellt hele veien, både på løpingen og de andre øvelsene, men det er å anbefale å jobbe annenhver, for å ha kontroll på pausene.
  • Selv om økten består av ulike styrkeøvelser er det nemlig den utholdende muskulaturen, og ikke minst pulsen, som får kjørt seg mest. Målet er å holde en jevn flyt hele veien, der dere begge prøver å ha som mål å aldri være den personen som senker tempoet.

Bildene i saken er knipset av Rasmus Kongsøre, og treningsprogrammet er på trykk i månedens utgave av ShapeUp, med Lotte Oxholm på cover ?

Finn en flyt dere begge trives i, og hvis du kjenner at du har litt mer å gå på på siste runde – go for it! 

Nå skal jeg jobbe litt til, før mannen kommer hjem, og vi sparker i gang ettermiddagen. Altså, i går var jeg så støl at jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg – Inger-økten på mandag, etterfulgt av sprint på tirsdag, var ingen god idé. Det visste jeg jo, men ville liksom ikke avlyse heller, haha. Fortsatt støl i dag, så jeg startet dagen med å sove leenge, før jeg tok en rolig overkroppsøkt. Gikk frem og tilbake, og tøyde på bein, hofter og sete mellom settene – det hjalp. Men nei, nå babler jeg – håper dere tester økta i innlegget, I love it!

God onsdag, partypeeps?

 

Flere
Artikler