Proteinrik oppskrift med brokkolimos – #hvaerdetgrønne?

Dagens #matmandag lagde jeg forrige uke, og ble oppriktig overrasket over hvor digg det var. Noen av dere har kanskje vært borti #hvaerdetgrønne på bloggen og Instagrammen til Inger? Vel, her har dere en variant av det – erte- og brokkolimos – NAM! Om du er keen på mer detaljer rundt den kan du sjekke det ut her.

Usikker på om det trengs, for det hele er sabla enkelt.. værsågod min venn, her er ukas #matmandag?

Dette trenger du 

 • Brokkoli
 • Frosne erter
 • Kalkun eller kylling
 • Avocado
 • Spinat
 • Løk
 • Speltlompe (hvis du er keen)
 • Salt, pepper og en dæsj rømme

Slik gjør du 

 • Begynn med å koke opp vann, og sleng oppi brokkolien så for det bobler.
 • Stek kalkunen, og når den er lett stekt slenge du oppi ferdig oppskjørt løk og et par never spinat. Jeg tilsatte også litt krydder, blant annet det nyinnkjøpte taco-krydderet fra iherb som dere ser over. Kort oppsummert, jeg krydrer kjøttet med det jeg har tilgjengelig, og som jeg vet jeg liker godt – easy as that.
 • Når brokkolien er nesten ferdigkokt slenger du oppi ertene, og lar det koke toppen et par minutter. Deretter lar du vannet renne av i en sil (..?), før du putter det oppi en bolle.
 • Bruk en mikser til å lage en grov mos, som dere ser på bildene. På slutten rørte jeg inn en dæsj smør, en dæsj rømme, salt og pepper.
 • Avocadoen har jeg bare enkelt og greit på siden, men du kan jo lage en guacomole om du liker det bedre.

Ikke vask benken rett før du skal knipse matbilde.. #learningbydoing?

Og vips, så har du en fullkommen middag til én person. Eller, det vil si – jeg lager alltid litt ekstra så jeg kan ha en matboks stående i kjøleskapet. Denne middagen metter meget godt, og brokkoli- og ertemosen er virkelig fantastisk. Det er noe med at ertene setter en god smak på hele sulamitten, og vips, så har brokkolien blitt.. typ, verdens beste grønnsak. Du får masse proteiner fra kalkunen, og avocadoen gir deg det sunne fettet du trenger. Oppskriften gir deg masse grønnsakspoeng, og speltlompene stiller med karbs. Alt i alt en sammensatt, enkel og supergod lunsj- eller middagsrett.

Try it?

Nå er klokken litt over 23 (nesten så jeg ikke rakk #matmandag, haha), og jeg, mammsen og pappsen sitter planta i sofakroken og ser på siste innspurten av valget. Jeg har brukt dagen på å trimme og pakke, og 17.10 satte jeg meg på flyet til Frankrike. Her skal jeg være til torsdag – en spontan, liten mini-getaway rett og slett, med to av de beste menneskene jeg vet om. Jeg skal jobbe som vanlig, mer eller mindre, men tro du meg, trenings, solings og kos blir det mer enn nok av tid til.

Håper dere alle har hatt en fantastisk start på uka – det fortjener dere?

Flere
Artikler